Sosyal medyada sigara paylaşımı yasağı yumuşatıldı

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen sağlık teklifinde yer alan ve sosyal medyadan sigara paylaşımına yasak getiren düzenleme yumuşatıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Kasım 2018 10:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Sosyal medyada sigara paylaşımı yasağı yumuşatıldı

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen sağlık teklifinde yer alan ve sosyal medyadan sigara paylaşımına yasak getiren düzenleme yumuşatıldı.

Verilen önerge ile yasak maddesinin kapsamı daraltıldı. Teklifin 23'üncü maddesi ile yapılan düzenlemede sosyal medya ve benzeri ortamlarda tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi yasaklanmıştı. Genel Kurul'daki görüşmelerde verilen önerge ile bu yasağa, "Ticari gaye veya reklam amacı" kriteri getirildi. Reklam amacı olmayan ve içinde tütün ürünleri bulunan paylaşımlar yasak kapsamında değerlendirilmeyecek.

İşte maddenin TBMM Genel Kurulundan geçen son hali:

Görüşülmekte olan kanun teklifinin çerçeve 23'üncü maddesiyle değiştirilmesi öngörülen 4207 sayılı Kanun'un 3'üncü maddesinin (6)'ncı fıkrasının aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.

"(6) Televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde, reklam ve tanıtım filmlerinde, sinema ve tiyatrolarda gösterilen eserlerde tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi ya da internet, topluma açık olan sosyal medya veya benzeri ortamlarda ticari gaye ile veya reklam amacıyla tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi yasaktır."

Fıkranın şuanki hali:

(6) Televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde, reklam ve tanıtım filmlerinde tütün ürünleri kullanılamaz, görüntülerine yer verilemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber