MEB şube müdürlüğü atamasında hangi 513 sorunu!

MEB taşra teşkilatına (il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine) şube müdürü atamasında kafa karışıklıkları, soru işaretleri devam ediyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Kasım 2018 13:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB şube müdürlüğü atamasında hangi 513 sorunu!

MEB Ocak 2018'de duyurmuştu yazılı sınav açacağını. Nisan 2018'de sınav yapıldı. Sonuç açıklandı. 513 kadronun 3 katı mülakata çağrıldı. Mülakat yapıldı ve mülakat sonuçları açıklanacakken yazılı sınav sorularının bir kısmı iptal oldu. Yeniden değerlendirme yapıldı. Bazı adaylar değerlendirme dışı kalırken daha önce değerlendirme dışında olanlardan bazıları değerlendirmeye alındı.

Derken duyuruya çıkıldı ve 513 şube müdürlüğü için tercihler açıldı. MEB'in duyurusunda;

"B- BAŞVURU ZAMANI VE YERİ
Başvurular 19-23 Kasım 2018 tarihleri arasında, http://mebbis.meb.gov.tr/ internet adresindeki Elektronik Başvuru Formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmak suretiyle yapılacaktır. Boş 513 şube müdürü kadrosu, başvurunun başlangıcı 19.11.2018 tarihinde Bakanlık internet sitesinde duyurulacaktır."

İfadesinde rağmen liste duyurulmuş değil.

Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik'te şu hüküm yer almaktadır.

"Duyuru ve başvuru

Madde 9 - (Değişik: 6/5/2013-2013/4957 K.) Görevde yükselme suretiyle atama yapılacak kadro veya pozisyonlar yazılı sınavlardan önce duyurulur."

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik'te ise şu hüküm yer almaktadır:

"Yazılı sınavın duyurulması

MADDE 10 - (1) Yazılı sınav, sınavın Bakanlıkça yapılması halinde, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce sınav tarihinden en az bir ay önce duyurulur. Duyuruda; atama yapılacak kadroların sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı ile başvuru tarihi, süresi ve yeri belirtilir. "

Açık mevzuat hükümleri söz konusu.

Bu 513 sayısı neye göre tespit edildi. İlk açıklama yapıldığında (Ocak 2018'de) tüm teşkilatta boş kadro sayısı 513 müydü?

Bu kadrolar hangileri idi?

Tüm boş kadro sayısı 513 değilse neden 513 seçildi?

O gün boş olanlardan hangileri sisteme yansıtıldı? Yani o günkü 513 ile bugünkü 513 farklı mı?

Elbet ki bugün itibariyle boş olan tüm kadrolar duyurulsun demiyoruz (çünkü sözlü sınav vs 513'e göre yapıldı.) ama ilk duyuruya çıkıldığında aşağıdaki listede yer alan 513 kadroya atama yapılacak denilip liste yayımlanması gerekmez miydi? Mevzuatın da gereği bu değil miydi?

Denilecek ki iyi de biz o aralıkta yer değiştirmeler yaptık dolan kadro var boşalan kadro var onu yapmamız mümkün değildi. O zaman duyuruya yer değiştirmelerden çok önce çıkıp atamaları yer değiştirme öncesinde tamamlamak gerekmez mi? Yani kısa sürede(birkaç ayda) yapılabilecek bir işi yaklaşık bir yılda yapmamak gerekmez mi? Bu pekala mümkün değil mi?.

Bugün haklı olarak soruyorlar ilçemde açık var sistemde yok. İstanbul'da A ilçesinde 3 açık var bir gösterilmiş. Bu neye göre ve nasıl oluyor? Diye.

Diğer öğretmenler ise; "bizler ise sınava girmediğimiz ya da sınava girme hakkımız olmadığı ya da girmek istemediğimiz ya da girip başarısız olduğumuz için listeleri dahi göremiyoruz üstelik duyurudaki;

" Boş 513 şube müdürü kadrosu, başvurunun başlangıcı 19.11.2018 tarihinde Bakanlık internet sitesinde duyurulacaktır."

İbaresine ve mevzuata rağmen diye serzenişteler.

Kervan Yolda Dizilir...

Anlaşılan o ki MEB 513'ü başvuru tarihi itibariyle açık olan kadrolar arasından bölgeleri de göz önüne alarak belirlemiş. Yani önceden belli olan bir şey yok. Kervan yolda dizilir mantığı ile çıkılan yolda devam ediliyor.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber