20 bin liralık rüşvetin arkasından 370 kilo uyuşturucu çıktı

İstanbul'da trafik uygulamasına takılan uyuşturucu kuryesı, muayene tarihi geçmiş aracının serbest bırakılması için trafik ekiplerine 20 bin lira rüşvet teklif etti. Ekiplerin şüphelenmesi üzerine araçta yapılan aramada 370 kilo skunk ele geçirildi. Zeytinburnu'nda düzenlenen bir başka operasyonda ise balonların içine saklanmış 130 kilo skunk ile 20 kilo eroin bulundu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Kasım 2018 12:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
20 bin liralık rüşvetin arkasından 370 kilo uyuşturucu çıktı

Büyükçekmece'de geçen hafta uygulama yapan trafik ekipleri, kapalı kasa bir kamyoneti durdurdu. Kamyonete ait evrakları inceleyen ekipler aracın muayene tarihinin geçtiğini ve muayenesiz trafiğe çıktığını belirledi. Bunun üzerine aracın bağlanacağını söyleyen ekiplere araç sürücüsü tarafından "20 bin lira vereyim bırakın" denilerek rüşvet teklif edildi.

Teklif edilen rüşveti reddedip miktarın yüksek olmasından şüphelenen ekipler araçta arama yaptı. Aramada kamyonetin kasasında paketler bulan ve uyuşturucu olabileceğinden şüphelenen trafik ekipleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne haber verdi. Olay yerine giden narkotik birimleri trafik ekiplerinin şüphesinin doğru olduğunu, paketlerdeki tozun skunk (hibrit esrar) olduğunu belirledi.

ÇOK SAYIDA BALON ALINCA...

Narkotik ekiplerinin ikinci operasyon adresi ise Zeytinburnu'nda bir depo oldu. Ekiplerin istihbarat üzerine takip ettiği 2 kişi kırtasiyeden çok sayıda balon alınca harekete geçti. Şüphelilerin oyuncak arasında uyuşturucu taşıyacağından şüphelenen polis girdileri adrese baskın düzenledi. Adreste yapılan aramalarda balonlar içerisine yerleştirilen uyuşturucu paketleri ile 130 kilo skunk ele geçirildi.

Her iki operasyonda ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber