Seçim, 30 bin öğretmen atamasını etkilemeyecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 05:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ağustos ayında yapılacak 10 bini kadrolu, 20 bini sözleşmeli olmak üzere 30 bin öğretmenin atamasında herhangi bir problem olmadığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, 22 Temmuz'da yapılacak seçim, öğretmen atamalarını etkilemeyeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, "Atamalarda sorun olmaz. Öğretmen adaylarımız endişe etmesin. Ağustos'ta atamalar yapılacak" dedi. Maliye Bakanlığı, 30 bin öğretmen alımında 10 bin kadrolu öğretmen için 'olur' verirken, sözleşmeli öğretmen kadroları için de vizenin önümüzdeki günlerde geleceği öğrenildi.

KPSS İLE BELİRLENECEK

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan sonra yapmayı düşündüğü Alan Seçme Sınavı uygulaması Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı çıkmasıyla askıya alındı. Adaylar halen yürürlükte olan KPSS kriterlerine göre belirlenecek. Bu yıl ayrıca formasyonlu adayların başvurularından kontenjan kaldığı takdirde ihtiyaç olanlarda, ëpedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlanmak üzereí fen edebiyat fakültesi mezunlarından orta öğretim alan öğretmenliği, tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon eğitimi olmayanlardan atama yapabilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber