İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ankara'daki tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetti

Hızlı tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolüyle görevli kılavuz trenin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi. Ekiplerimiz sevk edildi. 3'ü makinist 9 vatandaş hayatını kaybetti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2018 09:45, Son Güncelleme : 13 Aralık 2018 14:10

Ankara'da meydana gelen yüksek hızlı tren kazasında 3'i makinist 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Kazanın nedeni incelemeler sonucunda ortaya çıkacak.

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yenimahalle ilçesine bağlı Çiftlik'te bulunan Marşandiz istasyonunda kaza yaptı.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, yaptığı açıklamada kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiğini söyledi.

Turhan, şöyle konuştu: "Bu sabah Ankara Garı'ndan 06.30'da Konya'ya hareket eden trenimiz 06.36 sıralarında Yenimahalle İlçemizde yol kontrolünden dönen lokomotifimiz ile kafa kafaya çarpışmasıyla elim kaza meydana gelmiştir. Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş. Bunlardan biri de hastanede hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde gerekli olay nedeniyle ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarına başlanmıştır. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastanelerimizde tedavi gören 47 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Kaza nedenine ilişkin araştırma devam ediyor, gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız" dedi.

Turhan, şöyle konuştu: "Bu sabah Ankara garı'ndan Konya'ya hareket eden trenimiz 06.30 sıralarında Yenimahalle İlçemizde yol kontrolünden dönen lokomotifimiz ile çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir. Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş. Bunlardan biri de hastanede hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Olay yerinde gerekli olay nedeniyle ilgili araştırma ve inceleme çalışmalarına başlanmıştır. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastanelerimizde tedavi gören 47 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Kaza nedenine ilişkin araştırma devam ediyor, gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız."

Turhan daha sonra yaptığı açıklamada yaralılardan ikisinin durumunun kritik olduğunu 12 yaralının ise taburcu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, can kayıplarından derin üzüntü duyduğu belirtildi. Kazada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kazayla ilgili tüm birimlerin seferber edilmesinin önemini vurguladığı kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de bir açıklama yaptı. Adli soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca titizlikle takip edileceğini belirten Gül, "Savcılık görevlendirdiği savcılar marifetiyle bütün delilleri, bilgileri, bulguları dikkate alarak, bu konuda ihmal, kusur, kasıt, bir eksiklik olup olmadığını sonuna kadar takip edecektir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber