Düzce'nin en güzel yaylası... Pürenli

Furkan Kumkaya Memurlar.net için yazdı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Aralık 2018 13:10, Son Güncelleme : 18 Aralık 2018 16:36
Düzce'nin en güzel yaylası... Pürenli

Pürenli Yaylası

Düzce'nin en güzel yaylalarından biri de Şüphesiz pürenli Yaylası. Batı Karadeniz'in en güzel yaylalarından biri olarak gösterilen Pürenli'yi her yıl binlerce insan ziyarete geliyor. Genellikle hafta sonları piknik amaçlı kullanılan yaylada kalıcı olarak yaşayan insanlar da var. Tabii kış aylarının gelmesiyle bir yayla geleneği olarak aşağılara inilir ve yaylalarda kimse kalmaz. Bu yüzden diğer üç mevsim de gitmeniz gerekiyor. Çevresindeki diğer yaylalar ve diğer doğal güzelliklerle birlikte harika bir kaçış noktası Pürenli.

Pürenli ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Pürenli Yaylası'na gitmeden önce size rota şeklinde bir gezi plan oluşturalım. Bu rotayı takip ederek hem çevreyi gezmiş hem de yaylaya varmış olursunuz. Pürenli Yaylasına çıkmadan önce Efteni Gölü'nü ve Güzeldere Şelalesini gezebilir, ardından yaylaya çıkabilirsiniz.

Efteni Gölü

Pürenli yaylasına çıkmadan önce ilk uğramanız gereken yerlerden biri de Efteni Gölü. Eğer sabah erkenden yola çıkarsanız çökmüş olan sisle birlikte güzel bir manzara izleyebilirsiniz. Genel olarak sazlıklarla kaplı olan gölün çevresinde ufak bir tesis de bulunmakta.

Güzeldere Şelalesi

Yayla yolu üzerindeki diğer bir nokta da Güzeldere Şelalesi. Şelale, ülkemizin en yüksekten dökülen şelalelerinden biri. Aynı zamanda çevresinde birçok piknik alanıda mevcut. Mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum şelale bölgesine giriş ise ücretli.

Pürenli Yaylasında Yeme İçme

Yayla da herhangi bir tesis olmadığı için yiyeceklerinizi kendiniz götürmeniz gerekiyor. Su için ise çevrede bir kaç adet çeşme bulunuyor. Harika bir dağ suyu içebilirsiniz.

Eğer rotanıza Güzeldere'yi de ekleyecekseniz, yeme içme işlerinizi orada halledebiliriz. Ama tabii bir yayla planınız varsa yemek yayla havası eşliğinde yenmelidir diye düşünüyorum.

Yayla'da Konaklama

Yayla da herhangi bir konaklama tesisi bulunmuyor. Yine Güzeldere Şelalesinde butik bir işletme var. Diğer bir alternatifiniz ise Efteni'de bulunan termal oteller. Otel fiyatları sezona bağlı olarak değişmekte.

Pürenli Yaylası'na Ulaşım

Yaylaya ulaşmak için Düzce'nin Gölyaka ilçesi üzerinden gitmeniz gerekiyor. Yol tarifini Güzeldere' ye alınız. Diğer güney istikametli yol gitmek için pek uygun değil. Hem de rotanız için de en uygunu burası. Haritalarda Melen Gölü olarak bilinen yer de aslında Efteni Gölü.

Pürenli Yaylası'na Bazı Şehirlerden Mesafeler Şu Şekilde:

İstanbul 240 km,

Ankara 270 km,

Bursa 270 km,

İzmir 590 km,

Eskişehir 280 km.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber