Sosyal medyada propaganda nasıl yapılmalı?

Sosyal medya uzmanı Tolga Akkuş, yerel seçimler öncesi adaylara sosyal medyanın önemini anlatmak için çıkardığı "Sosyal Medyada Propaganda" isimli siyasal iletişim kitabında önemli günlerin seçmenler üzerindeki etkisini anlattı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2018 10:50, Son Güncelleme : 25 Aralık 2018 10:51
Sosyal medyada propaganda nasıl yapılmalı?

Tolga Akkuş, "Dogum gününüzde pasta kesilmesi sizi heyecanlandırıyor mu? Kadınlar Günü'nde karanfil alınca sasırıyor musunuz? Elbette hayır! Özel günleri özel kutlamak gerekir, herkesin yaptıgı hareketleri yaparsanız karsınızdaki seçmen ile özel bir bag kuramazsınız, baskasının düsünemedigini düsünmek zorundasınız. Özel gün iletisimi yaparken 'en duygusal etkiyi ben verecegim' diye düsünmek yerine "kendi konumdan ve hedeflerimden sapmadan içerik girmeliyim" diye düsünmelisiniz. Seçim zamanları kısıtlı zamanlardır, sayılı gün çabuk geçer. Kısa seçim sürecinde kafa karıstırmak yerine kendi imajınız üzerinden özel gün iletisimi yapmalısınız" diyerek önemli günlerin önemine vurgu yaptı.

Seçmenlerin özel günlere önem verdiğini belirten Tolga Akkuş, "Özel günlerin ortak noktası duygudur, bu duyguyu bazen mizah ile bazen seçmenin empati kuracagı bir içerik ile verebilirsiniz. Özel günleri, dijitalde rakiplerinizin önüne geçebileceginiz bir gol pozisyonu olarak görebilirsiniz. Özel gün demisken yıldönümlerini de unutmamanız gerekiyor. Kurtulus yıldönümleri, önemli kisilerin ölüm veya dogum günleri de özel gün iletisiminde çok önemli bir yer kaplıyor. Barıs Manço, Kemal Sunal, Neset Ertas gibi isimler hayatımızın o kadar çok içine islemisler ki hemen hemen her sektörle, her duyguyla ile ilgili bir söylemleri mutlaka var, bunu kullanın. Yazarlar, sairler, tarih büyüklerimiz, bunları alt alta koydugumuzda ülkemiz bir özel gün cenneti oluyor. Özel günlerin en büyük tehlikesi sizin atladıgınız özel günde rakibinizin yaptıgı paylasımlardır, rakibiniz ummadıgınız bir anda sizden bir adım öne geçebilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber