Sendika yöneticiliği görevi için aylıksız izne ayrılanlara verilen hizmet puanı, nasıl hesaplanır?

4688 sayılı Kanun kapsamında aylıksız izne ayrılan sendika yöneticilerinin aylıksız izinde geçen bu süreleri hizmet puanı hesabında dikkate alınır ve geriye dönük uygulanır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Ocak 2019 14:11, Son Güncelleme : 10 Ocak 2019 00:56
Sendika yöneticiliği görevi için aylıksız izne ayrılanlara verilen hizmet puanı, nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanının hesabında dikkate alınacak süreler" başlıklı 41. maddesi 6 .fıkrasında, "(6) 4688 sayılı Kanun kapsamında aylıksız izne ayrılan sendika yöneticilerinin aylıksız izinde geçen bu süreleri ile askerlikte geçirilen süreler hariç, aylıksız izinli olarak geçirilen süreler hizmet puanı hesabında dikkate alınmaz." hükümleri bulunmaktadır.

Sendika yöneticiliği görevi için aylıksız izne ayrılan davacının, yönetmeliğin 41. Maddesi 6. fıkrasındaki hükümlere göre geçmiş yıllardaki (2001 yılından itibaren) kadrosunun bulunduğu hizmet bölgesinin birinci hizmet alanı için öngörülen hizmet puanı üzerinden hesaplama yapılmasını talep etmiş talebi zımmen reddedilmiştir.

Bunun üzerine açılan davada; İzmir 5. İdare Mahkemesi'nin 2016/443 E., 2017/944 K. Sayılı ve 31.05.2017 tarihli kararında, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 41. maddesinin ilgili hükmü ve anılan hükmün söz konusu sürelerin başlangıç tarihine ilişkin herhangi bir sınırlama içermemesi karşısında, davacının 2001 yılından itibaren kadrosunun bulunduğu hizmet bölgesinin birinci hizmet alanı için öngörülen hizmet puanı üzerinden hesaplama yapılmasına ilişkin başvurusunun reddine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı belirtilerek, dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir.

Bu karar yönetmelik değişikliğinde yapılanda değişikliklerin geriye doğruda yürümesine örek olduğundan çok önemlidir.

İşte İzmir 5. İdare Mahkemesi'nin kararı;

Karar İzmir Bölge İdare Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesince de onaylanmıştır.

İşte onama kararı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber