İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yıl sonu bitmeden, yüzlerce akademik kadro ilanı yayımlandı

Üniversitelerin öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanları bütçe kanunu gereğince yıl sonu bitmeden Resmi Gazete'de yayımlanmaya başladı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Aralık 2018 11:45, Son Güncelleme : 28 Aralık 2018 12:18
Yıl sonu bitmeden, yüzlerce akademik kadro ilanı yayımlandı

Hatırlayacağınız üzere, 09 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş süreci ile birlikte yapılan mevzuat değişikliklerinden dolayı üniversiteler uzunca bir süre öğretim elemanı kadro ilanı yayımlayamadı.

Yaklaşık dört ay süren bekleyiş sonunda öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadrolarına başvuru ve sınav usullerini düzenleyen "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" 09 Kasım 2018 tarihli ve 30590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diğer taraftan, 02 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan "Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik" ile birlikte yükseköğretimde geçilen norm kadro sistemi sonrasında ilanların özellikle Aralık ayında yoğunlaşacağını gündeme getirmiştik.

Ancak, geçtiğimiz hafta yılın son günlerine geldiğimize dikkat çekerek; yeni kurulan üniversitelerle birlikte 100'ü aşkın devlet üniversitesinin elindeki atama izinlerini hızlı bir şekilde belirleyip yılın son 15 gününde ilan etmeyi beceremezse kadrolar yanacağı konusunda uyarıda bulunmuştuk.

Bu kapsamda, özellikle bu hafta başından bugüne kadar tüm üniversiteler bütçe kanunu çerçevesinde tahsis edilen atama izinlerini dağıtarak yoğun şekilde kadro ilanları Resmi Gazete'de yayımlanmaktadır.

Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrosu bekleyen adaylar tüm ilanları Memurlar.Net ilan sekmesinden "Akademik İlanlar" bölümünden üniversite bazlı olarak gün gün takip edebilir...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber