İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ sanığı eski hakim çifte hapis cezası

Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye ilişkin davada, eski hakime 6 yıl 3 ay, meslektaşı olan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan eşine ise 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2018 13:19, Son Güncelleme : 31 Aralık 2018 13:59
FETÖ sanığı eski hakim çifte hapis cezası

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski hakime 6 yıl 3 ay, meslektaşı olan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan eşine ise 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Murat ve eşi Esra A. ile avukatları katıldı.

Sanık Murat A., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Sanık Esra A. da ByLock kullandığını kabul ederek pişman olduğunu belirtti.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, sanık Murat A.'ın örgütün hakim savcı sınavına yönelik oluşturduğu "çalışma evlerinde" kaldığını, mesleğe başladıktan sonra da örgütsel bağını sürdürdüğünü belirterek cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Esra A.'ın da örgütün "çalışma evlerinde" kaldığını ve ByLock kullandığını ifade eden savcı, sanığın etkin pişmanlık kapsamında verdiği bilgiler nedeniyle cezasında indirim uygulanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Murat A.'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay, eşi Esra A.'a da 3 yıl 9 ay hapis cezası vererek, yurt dışına çıkış yasaklarının devamına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber