Milli Eğitim Müdürü'ne ceza yazan polise bir soruşturma daha

Emniyet şeridini ihlal ederek gelen çakarlı araçtaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ile tartıştı için açığa alındıktan sonra tekrar göreve dönen polis memuru N.Ç., hakkında bu kez de "Hürriyeti tahdit ve görevi ihmal" suçlarından soruşturma başlatıldı. Öte yandan N.Ç.'nin, İl Milli Eğitim Müdürü ve emniyet müdür yardımcılarının tehdit ve hakaretine uğradığı iddiasıyla yaptığı şikayet ise, Valiliğin soruşturma izni vermemesi üzerine takipsizlikle sonuçlandı.

Kaynak : Sözcü
Haber Giriş : 06 Ocak 2019 22:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Milli Eğitim Müdürü'ne ceza yazan polise bir soruşturma daha

Ümit TÜRK

Polis ile milli eğitim müdürünü karşı karşıya getiren olay, 28 Şubat'ta Avrasya Tüneli'nin Avrupa girişinde yaşandı. Polis memuru N.Ç., emniyet şeridini ihlal ederek gelen çakarları yanan siyah bir aracı durdurdu. Araçta İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci çıktı. Araç hakkında koruma kararı bulunmadığı ve çakar lambasının izinsiz takıldığını belirleyen polis memuru araca ceza yazmak istedi. Polis ile milli eğitim müdürü arasında, 'Ceza yazamazsın' tartışması yaşandı. Bir süre sonra olay yerine İl emniyet müdür yardımcısının gelmesiyle N.Ç., görevinden uzaklaştırıldı.

"30 BİN KİŞİLİK İSTANBUL EMNİYETİNİ MİLLİ EĞİTİME REZİL ETTİN"

Açığa alınan N.Ç. daha sonra, Milli Eğitim Müdürü ve Emniyet Müdür Yardımcısı hakkında, "Tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak" suçlamasıyla savcılığa şikayette bulundu. Dilekçesinde, görevini yaptığı için İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci'nin ve araçta bulunan diğer kişinin kendisine hitaben, "Sen milli eğitim müdürünün görevlerini bilmiyor musun? Seninle görüşeceğiz" ifadesini kullandığını, olay yerine gelen il emniyet müdür yardımcısı Mehmet Çatal'ın da meslektaşlarının önünde kendisine bağırarak, "30 bin kişilik İstanbul polis teşkilatını Milli Eğitime rezil ettin" dediğini ileri sürdü.

POLİS GÖREVE GERİ DÖNDÜ...

Tüm bunlar yaşanırken polis memuru N.Ç., ile milli eğitim müdürü Yelkenci'nin görevlerinde önemli değişiklikler oldu. N.Ç., avukatının yaptığı itiraz üzerine görevine iade edilirken, milli eğitim müdürü Yelkenci ise, yeni seçilen bakan tarafından görevinden alınarak Ankara'ya çekildi.

VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ...

Ancak, gelişmeler bununla sınırlı kalmadı. Savcılık, polis memurunun şikayeti üzerine valilikten soruşturma izni istedi. İstanbul Valiliği, "Beş dakika bile sürmeyen işlem için vatandaşın dakikalarca bekletilmesinin izahı olmaz" diyerek polis memurunun şikayetinde haksız olduğunu belirterek soruşturma izni vermedi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı da, polis memurunun kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü Eski İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çatal, Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Burak Bodur ile İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Turgut Karatekin hakkında, "Tehdit ve hakaret" suçlarından "Dava açılmasını gerektirir nitelikte delil bulunmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ŞİKAYETÇİ OLUNCA VALİLİKTEN İZİN

Bu arada Ankara'ya ataması yapılan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, polis memuru hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bir vatandaş olarak gereksiz yere 50 dakika boyunca bekletilmesine sebep oluğu gerekçesiyle N.Ç., hakkında "Hürriyeti tahdit" suçundan dava açılmasını talep etti. Savcılık, kamu görevlisi olması nedeniyle, valilikten soruşturma yapılabilmesi için izin istedi. Yelkenci'nin şikayetinde haklılık payı olduğunu belirten valilik, soruşturma için izin verdi. N.Ç., hakkında, "Hürriyeti tahdit ve görevi ihmal" suçlarından soruşturma başlatıldı.

AVUKAT KARARA İTİRAZ ETTİ

Polis memuru N.Ç.'nin avukatı Bilal Yurtçu, verilen karara Sulh Ceza Hakimliği'nde itiraz etti. Yurtçu, eksik inceleme yapıldığını ileri sürerek, il emniyet müdür yardımcısı hakkındaki, 'görevi ihmal' suçlaması konusunda herhangi bir karar verilmeden takipsizlik kararı verilmesinin yasaya aykırı olduğunu belirterek takipsizlik kararının kaldırılmasını talep etti.

Avukat Yurtçu ayrıca, valiliğin polis memurunun şikayetine izin vermeyip eski milli eğitim müdürünün şikayetine soruşturma izni vermesine anlam veremediklerini belirtti. Avukat Yurtçu, valiliğin en geç 45 gün içinde bu konuda bir karar vermesi gerekirken yaklaşık iki buçuk ay sonra soruşturma izni verdiğini, bu duruma idare mahkemesinde itiraz ettiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber