71 maddelik 'Torba Kanun' teklifi haberleri doğru mu?

Bugün Sabah, Milliyet ve Star Gazetelerinde yer alan gazeteler 71 maddelik torba kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğine dair haberler doğru değildir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Ocak 2019 22:56, Son Güncelleme : 06 Ocak 2019 23:51
71 maddelik 'Torba Kanun' teklifi haberleri doğru mu?

Bugün Sabah, Milliyet ve Akşam gazetelerinde yer alan, memurlar.net editörleri tarafından da alıntılanan ve bir örneğine aşağıda yer verilen haberler doğru değildir.

Söz konusu teklif, daha önce 7146 sayılı Kanun olarak yasalaşmış ve 28 aralık 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Tıklayınız.

İŞTE DOĞRU OLMAYAN, DAHA ÖNCE TBMM'DE ONAYLANMIŞ HABER METNİ

TBMM Genel Kurulunda bu hafta, 71 maddelik Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşülecek.

Teklife göre, Emniyet Genel Müdürlüğündeki tüm memurlar POLSAN'a ortak olacak.

Varlık finansmanı fonlarının sermaye piyasalarında yaptıkları işlemler nedeniyle elde ettiği gelir, banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna tutulacak.

THK ve sivil havacılık pilotları ile kabin memurlarına ödenen aylık ücretin gerçek safi değerinin yüzde 70'i gelir vergisinden istisna tutulacak. Devlet üniversitelerinin diş hekimliği fakültelerinin ilaç ve tıbbi malzeme alımlarına ilişkin borçları, Hazine ve Maliye Bakanlığından aktarılacak kaynakla ödenebilecek.

İmalat sanayisi yatırımlarındaki inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek KDV'nin iade uygulaması 2019 yılında da sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber