Yargı; isim benzerliğinden dolayı istemediği okula ataması yapılan öğretmenin atamasını iptal etti

Yargı; Okulların isim benzerliğinden dolayı sehven tercih edilmesi nedeniyle başka bir okula ataması yapılan öğretmenimizin iradesinin bulunduğu ilçedeki okula atamasını yönünde olduğu, aksi bir durumun hayatın olağan akışına aykırı olduğu gerekçesiyle atamayı iptal etmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Ocak 2019 13:45, Son Güncelleme : 15 Ocak 2019 14:01
Yargı; isim benzerliğinden dolayı istemediği okula ataması yapılan öğretmenin atamasını iptal etti

Öğretmenler il içi yer değiştirme dönemlerinde kendilerine sunulan okulları tercih ederek il içinde yer değiştirmektedirler.

Fakat tercihlerini yaparken okulların isim benzerliğinden dolayı örneğin; Atatürk, Namık Kemal, Mehmet Akif, Cumhuriyet, İstiklal, 75. Yıl, 80. Yıl /İlkokulu/Ortaokulu/Lisesi gibi okulların ön adlarında tercih ekranında ilçe ismi bulunmadığından aslında hiç gitmek istemediği okulları yanlışlıkla tercih edebilmekte ve bu okullara da atamaları yapılmaktadır.

Bu bahsettiğimiz konuyla alakalı olarak 2018 il içi yer değiştirme döneminde bir öğretmenimiz Ankara ili Çankaya İlçesi Namık Kemal Ortaokulunu tercih ettiği düşüncesiyle Ankara Merkeze 100 km uzaklıkta bulunan Beypazarı ilçesi Namık Kemal Ortaokulunu tercih edip atanmıştır.

Öğretmenimiz, Ankara İl Mili Eğitim Müdürlüğüne, atamasının iptali hususunda yaptığı başvuru yapmış ancak bu başvurusu reddedilmiştir.

Öğretmenimiz adına sendikası tarafından Ankara 14. İdare Mahkemesinde açılan iptal davasında, yargı; öğretmenimizin Gazi Üniversitesinde doktora yapmasını, eşinin Kredi ve Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürlüğünde çalışıyor olması hususlarını birlikte değerlendirerek öğretmenimizin iradesinin Ankara İli Çankaya ilçesinde bir okula atamasını yönünde olduğu, aksi bir durumun hayatın olağan akışına aykırı olduğu, isim benzerliğinden dolayı sehven Beypazarı ilçesi Namık Kemal Ortaokulunu tercih ettiği gerekçesiyle atamayı iptal etmiştir.

İşte mahkeme kararı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber