Ne zaman açıklanacak İMD mülakat sonuçları?

İŞKUR'un 1.141 kişilik Sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanı atamasına başvurup mülakata giren adaylar 3,5 aydır mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ocak 2019 14:14, Son Güncelleme : 09 Ocak 2019 22:32
Ne zaman açıklanacak İMD mülakat sonuçları?

İŞKUR, 21 Haziran 2018 tarihinde yayınladığı ilan ile 1078 Büro Personeli, 1.141 İş ve Meslek Danışmanı atayacağını duyurdu. Başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi aracılığı ile online olarak 25 Haziran 2018 - 4 Temmuz 2018 tarihleri arasında alındı.

16 Kasım 2018 itibari ile Büro Personeli atama sonuçları açıklandı. 25-28 Eylül 2018 tarihleri arasında mülakatları tamamlanan İş ve Meslek Danışmanı atama sonuçları ise bir türlü açıklanamadı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya'nın sosyal medya hesaplarını adeta soru yağmuruna tutan adaylar mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair sordukları sorulara Bakan Selçuk'tan bir yanıt alamazken, geçtiğimiz yılın Kasım ayı içerisinde İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya'dan ise 2018 Aralık ayında açıklanacak yanıtını almışlardı.

Fakat Aralık ayı geçmesine rağmen İş ve Meslek Danışmanı mülakat sonuçları bir türlü açıklanmadı.

Mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hususunda adaylara söylenen durum ise;

"Listeler hazır , çalışmalar tamamlandı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un önünde bulunan atama listelerine bakanın onay vermesinin akabinde hemen açıklanacak"

Özetle, 3,5 aydır Sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanı mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un ivedilikle onay vermesi ile birlikte sonuçların açıklanmasını, önlerine bakıp hayatlarına yön vererek yeni planlamalar yapmayı bekliyorlar.

Konuyu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un dikkatlerine sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber