Cumhurbaşkanlığı'nın acil yapması gereken kadro işlemleri!

2019 yılının başlaması ile birlikte kamuda personel alım ve diğer özlük işlemlerinin geciktirilmeksizin yapılabilmesi için Cumhurbaşkanlığı bazı işleri hızlandırmalı !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ocak 2019 15:00, Son Güncelleme : 09 Ocak 2019 14:44
Cumhurbaşkanlığı'nın acil yapması gereken kadro işlemleri!

Hatırlanacağı üzere, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte mevzuatlarda önemli düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, başta 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kaldırılarak, yerine 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yürürlüğe girdi.

Söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde önceki yıllarda Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu veya Bakanlar Kurulu tarafından alınan kadro işlemleri ile ilgili bütün kararlar Cumhurbaşkanlığına bağlandı.

2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili hükümlerine göre;

1- Kurum ve kuruluşlara verilmiş bulunan dolu kadrolarda derece değişikliği ve boş kadro unvan ve derece değişiklikleri, kadroların iptali (MADDE-7)

2- Kurum ve kuruluşların; 2019 yılı içerisinde memur ve öğretim elemanı kadrolarına açıktan veya diğer kurum ve kuruluşlardan nakil suretiyle yapabilecekleri yıllık atama sayısı, (MADDE-11)

3- Yıllık atama sayısına dahil edilmeyecek istisna atamalar, (MADDE-11)

Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecektir.

Bu bağlamda, yeni yılın girmesi ile birlikte kurumların acil personel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve halen görevde olan kamu çalışanlarının dolu kadro derece değişikliği gibi rutin özlük işlemlerinin maaşlarına yansıtılabilmesi için Cumhurbaşkanlığı tarafından yukarıda sıralanan kararların hızlandırılması gerekmektedir.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber