Eşleri TSK personeli olan kadrolu sağlık personeli ve öğretmenlerin yer değiştirmeleri nasıl olacak?

Eşleri Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olan kadrolu öğretmenlerimizin ve Sağlık Bakanlığı personelinin yer değiştirmeleri nasıl yapılmaktadır?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ocak 2019 14:05, Son Güncelleme : 10 Ocak 2019 15:31
Eşleri TSK personeli olan kadrolu sağlık personeli ve öğretmenlerin yer değiştirmeleri nasıl olacak?

Eşleri Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olan kadrolu öğretmenlerimizin yer değiştirmeleri nasıl yapılmaktadır?

Eşleri Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olan kadrolu öğretmenlerimizin yer değiştirmelerinde gerekli kolaylığın sağlanabilmesi bakımından Milli Eğitim Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında yapılan protokol bulunmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mensubu Personelin Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesinde Öğretmen Olarak Görev Yapan Eşlerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Protokolü bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından birliklere gönderilen yazıda Öğretmen eşlerin özür grubu atamaları hakkında açıklamalarda bulunulmuştur.

Açıklamalar üç mevzuata dayandırılmıştır.

Bu mevzuatlar şunlardır;

1- Türk Silahlı Kuvvetleri Mensubu Personelin Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesinde Öğretmen Olarak Görev Yapan Eşlerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Protokol.

2- Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

3- 2019 Yarıyıl Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre;

Bu kapsamda; 2019 yarıyıl tatili kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri vb engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme İşlemlerine ilişkin başvuruları birinci aşama 02-07 Ocak 2019 tarihlerinde, İkinci aşama 10-16 ocak 2019 tarihlerinde yapılacaktır.

Başvuru ve tercih işlemlerinin tamamlanmasına müteakip MEB tarafından atamalar 18 Ocak 2019 tarihinde yayımlanacaktır.

Aile götürülemeyecek garnizonlar ve KKTC'de görev yapan personelin; Hakkari, Tunceli, Şırnak, Bingöl, Muş, Ağrı, Diyarbakır, Batman, Bitlis, Van, Siirt, Hatay, Mardin, Kilis, Gaziantep, Şanlı Urfa, Elazığ Kars veya Iğdır'da görev yapan öğretmen olan personel eşleri, istekleri doğrultusunda başka bir ile atama talebinde bulunabileceklerdir.

Atama isteyen personel eşleri aşağıdaki süreci takip etmeleri gerekmektedir.

A. "MEBBİS" sayfasında "İl dışı can güvenliği ve diğer nedenlere bağlı başvuru" başlığı altında yer alan bölümde sırasıyla;

1-"özel hayatı etkileyen neden: Aile götürülemeyen garnizon/KKTC'ye atananın eşi"

2-"Olay/emeklilik/ölüm tarihi: ......."

3-"belgeyi veren kurum: .... K.K.K. lığı"

4-"belge tarihi/sayısı: .............."

Seçilerek başvuru yapılacaktır.

Söz konusu sayfada, özrün bulunduğu il/İlçe seçeneği, öğretmen eşin atanmak istediği yer olarak işaretlenecektir.

Müracaatın onaylanıp onaylanmadığı son başvuru gününe kadar takip edilecektir.

B. Öğretmen olan eşe ait örnek dilekçe doldurularak başvuru suresi bitiminden önce Milli Savunma Bakanlığının ilgili birimine fakslanacak aynı zamanda elden veya APS ile gönderilecektir. Okul müdürlüğüne herhangi bir evrak verilmeyecektir.

C. Söz konusu garnizonlar dışında görev yapan tüm personel eşleri, 2019 Yarıyıl Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu doğrultusunda, okul müdürlükleri aracılığıyla, birliklerden alınan asker olan eşin atama belgesi ya da görev belgesi ile yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir. Milli Savunma Bakanlığına herhangi bir evrak gönderilmeyecektir.

D. Emeklilik işlemi devam eden personel eşleri; Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan duyuru esasları doğrultusunda, okul müdürlükleri aracılığıyla, birliklerden alacakları emeklilik belgesi ile atama isteğinde bulunabileceklerdir. Milli Savunma Bakanlığına herhangi bir evrak gönderilmeyecektir.

Eşleri Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olan kadrolu Sağlık Bakanlığı personelinin yer değiştirmeleri nasıl yapılmaktadır?

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri Personelin Sağlık Bakanlığı Bünyesinde Görev Yapan Eşlerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Protokolü bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber