Sözleşmeli orman mühendisi ve ASDEP personeli alımı için düzenleme

Cumhurbaşkanlığınca yapılan düzenlemeye göre, sözleşmeli orman mühendisi ve ASDEP personeli alımında bazı düzenlemeler yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ocak 2019 10:10, Son Güncelleme : 10 Ocak 2019 11:01
Sözleşmeli orman mühendisi ve ASDEP personeli alımı için düzenleme

10 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan karara göre,

1- Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli Orman mühendisi alırken, orman muhafaza memuru alımında olduğu gibi, en yüksek KPSS puanına sahip 4 katı adaya sözlü ve uygulamalı sınav yapacaktır.

2- Aile Sosyal Destek Personeli (ASDEP) alımında, başvuru yapabilecek bölümler arasına "Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri" ibaresi eklenmiştir.

Yapılan bu değişiklikler hem Orman Genel Müdürlüğünün hem de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yakın zamanda personel alımı yapacağının işareti olarak anlaşılabilir.

İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN DÜZENLEME

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar (Karar Sayısı: 579)

Ekli "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"m yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verilmiştir.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

MADDE 1- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2 nci maddesinin onyedinci fıkrasında yer alan "orman muhafaza memuru unvanlı sözleşmeli personel" ibaresinden sonra gelmek üzere "ile orman mühendisi unvanını haiz olanlar arasından mühendis unvanlı pozisyonlarda istihdam edilecek sözleşmeli personel" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Aynı Esaslara ekli (4) sayılı Cetvelin "A- SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYON UNVANLARI İLE ASGARİ NİTELİKLERİ GÖSTERİR CETVEL" bölümünün "AİLE SOSYAL DESTEK PERSONELİ" satırının "NİTELİĞİ" kısmında yer alan "Sosyoloji, " ibaresinden sonra gelmek üzere "Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, " ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3- Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Esasları Cumhurbaşkanı yürütür.

DÜZENLEMENİN DEĞİŞİKLİK YAPTIĞI MADDELER

- Orman Genel Müdürlüğünde bu Esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak orman muhafaza memuru unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyon sayısının dört katına kadar çağırılacak adaylar arasından, anılan Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak sözlü ve uygulama sınav sonucuna göre çalıştırılır.

- AİLE SOSYAL DESTEK PERSONELİ- Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber