2 Bakanlıktaki denetçi unvanları yeniden müfettiş oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığındaki denetçi unvanları müfettiş olarak değiştirildi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ocak 2019 08:10, Son Güncelleme : 10 Ocak 2019 09:36
2 Bakanlıktaki denetçi unvanları yeniden müfettiş oldu

10 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 27 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığındaki denetçi unvanları müfettiş olarak değiştirildi.

Bakanlıklardaki"Başdenetçi" unvanlı kadrolar "Başmüfettiş" şeklinde, "Denetçi" unvanlı kadrolar "Müfettiş" şeklinde, "Denetçi Yardımcısı" unvanlı kadrolar "Müfettiş Yardımcısı" şeklinde değiştirilmiştir.

Yine Gençlik ve Spor Bakanlığındaki "Başdenetçi", "Denetçi" ve "Denetçi Yardımcısı" kadrolarında bulunanlar, kadro dereceleriyle durumlarına uygun "Başmüfettiş", "Müfettiş" ve "Müfettiş Yardımcısı" kadrolarına başkaca bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Bunların "Başdenetçi", "Denetçi" ve "Denetçi Yardımcısı" kadrolarında geçirdikleri süreler, "Başmüfettiş", "Müfettiş" ve "Müfettiş Yardımcısı" kadrolarında geçmiş sayılır.

Aynı şekilde, Sağlık Bakanlığında "Sağlık Başdenetçisi", "Sağlık Denetçisi" ve "Sağlık Denetçi Yardımcısı" kadrolarında bulunanlar, kadro dereceleriyle durumlarına uygun "Başmüfettiş", "Müfettiş" ve "Müfettiş Yardımcısı" kadrolarına başkaca bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Bunların "Sağlık Başdenetçisi", "Sağlık Denetçisi" ve "Sağlık Denetçi Yardımcısı" kadrolarında geçirdikleri süreler, "Başmüfettiş", "Müfettiş" ve "Müfettiş Yardımcısı" kadrolarında geçmiş sayılacak

Diğer taraftan, Ticaret Bakanlığındaki; "Gümrük ve Ticaret Denetmeni" ile "Ürün Denetmeni" unvanlı kadrolar "Ticaret Denetmeni" şeklinde, "Gümrük ve Ticaret Denetmen Yardımcısı" ile "Ürün Denetmen Yardımcısı" unvanlı kadrolar "Ticaret Denetmen Yardımcısı" şeklinde değiştirilmiştir. Mülga Ekonomi Bakanlığında mesleğe stajyer kontrolör başlayıp uzman kadrosuna atananlar da, talep etmeleri halinde Bakanlıktaki müfettiş kadrolarına atanabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber