İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gençlik ve Spor Bakanlığı taşra teşkilatı 3'e bölündü

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi tarafından yapılan düzenlemeyle 81 ilde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak yeni kadrolar ihdas edildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ocak 2019 07:45, Son Güncelleme : 10 Ocak 2019 03:49
Gençlik ve Spor Bakanlığı taşra teşkilatı 3'e bölündü

Hatırlanacağı üzere; Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte yürürlüğe giren 703 sayılı KHK ile Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Spor Genel Müdürlüğü teşkilat kanunlarında önemli düzenlemeler yapılarak; bu iki birim Gençlik ve Spor Bakanlığının ana hizmet birimleri haline getirilmişti.

Bu çerçevede; yeni sistemin taşrada yapılanması için 27 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 46 ncı maddesi ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 202 nci maddesine eklenen üçüncü fıkrada; "Taşra teşkilatında; Gençlik, spor ve yurt hizmetlerini il düzeyinde koordine etmek ve yürütmek üzere il müdürlüklerine bağlı olarak Yurt Hizmetleri Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü kurulabilir. Yurt Hizmetleri Müdürü, Gençlik Hizmetleri Müdürü ve Spor Hizmetleri Müdürü, mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları bakımından 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 30 uncu maddesi uyarınca Defterdar Yardımcısına denktir." hükmü yer aldı.

Bu çerçevede 81 ilde her ilde toplamda 3 adet olmak üzere Gençlik Hizmetleri Müdürü, Spor Hizmetleri Müdürü ve Yurt Hizmetleri Müdürleri kadroları ihdas edildi.

Bu kadroların mali ve sosyal hak ve yardımları ile özlük hakları bakımından ise 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin "Unvan itibarıyla ilk kez ihdas edilen kadro ve pozisyonlara karşılık belirlenmesi " başlıklı ek 30 uncu maddesinde verilen yetki çerçevesinde; Cumhurbaşkanlığı Kararnamesince 3000 Ek Göstergeli Defterdar Yardımcısı kadrolarına denk sayıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber