Kılıçdaroğlu: Binali Yıldırım'ın istifa etmesine gerek yok

CHP ve İYİ Parti liderleri, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmemesini değerlendirdi.

Haber Giriş : 10 Ocak 2019 10:01, Son Güncelleme : 10 Ocak 2019 10:06
Kılıçdaroğlu: Binali Yıldırım'ın istifa etmesine gerek yok

CHP ve İYİ Parti liderleri, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmemesini BBC Türkçe'ye değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Gerek yok. Zaten tekrar gelecek buraya, Ankara'ya" dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Pazartesi günü "aday" olarak İstanbul'da gazetecilerle buluşmasında görevinden istifa etmeyeceğini net bir şekilde açıkladı.

Yıldırım, "Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz. TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmeme konusundaki kararımda değişiklik yok" sözleriyle, tartışmalara noktayı koydu.

KILIÇDAROĞLU: ZATEN TEKRAR ANKARA'YA GELECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ın istifa etmemesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu ancak seçim kampanyasını bu tartışma üzerinden götürme taraftarı olmadığını söyledi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu'na göre, Yıldırım'ın istifa etmemesinin nedeni, "zaten seçimi kazanamayacak olması":

"İstifa etmesine gerek yok. Zaten tekrar gelecek buraya, Ankara'ya. Bu yetiyor bize. Binali Bey de farkında bu durumun. Tabloyu görmemesi mümkün değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber