Okul sporları takvimi yayınlandı

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı Türkiye birinciliği okul sporları yarışma takvimi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ocak 2019 00:01, Son Güncelleme : 10 Ocak 2019 15:59
Okul sporları takvimi yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının yurt içi ve yurt dışı spor faaliyetlerinin planlanması, beden eğitimi ve spor faaliyetleri esaslarının tespit edilmesi, okullar arası spor yarışmalarının yürütülmesi, yurt içi ve yurt dışı spor faaliyetleri ile oyun yolu ile beden eğitimi etkinliklerinin planlanması ve düzenlenmesi ilgi Yönetmelik kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliğin 21 inci maddesinin 6 ncı bendine göre "Türkiye birinciliği yarışmalarına, Milli Eğitim Bakanlığınca temsilci görevlendirilir" hükmü yer almaktadır.

Bu itibarla Türkiye birinciliklerine katılacak sporcu öğrenciler ve bu öğrencilere refakat edecek yönetici/öğretmenler ile ilgili izin işlemlerinin mahallinde yerine getirilmesi gerekmektedir.

Aynı ilde düzenlenecek Türkiye birinciliği yarışmalarına temsilci görevlendirilecek ve yarışmalar ile ilgili yapılabilecek tarih ve yer değişikliği Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının resmi web sitesi olan "okulsportal.gsb.gov.tr" adresinden takip edilecektir.

İşte resmi yazı ve yarışma takvimi;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber