Türk futbolunda 'konkordato dönemi' başlayabilir

Futbol kulüplerinin mali açıdan kötü yönetilmesinin sonucu milyarlarca liralık borç olarak geri döndü. Tüm kulüplerin toplam borcunda aslan payı 4 büyüklerin. Türkiye Bankalar Birliği ve Ziraat Bankası üzerinden son günlerde yaşanan gelişmeler 'futbol kulüpleri batıyor mu?' sorusunu da beraberinde getirdi. Yenisafak.com, futbol kulüplerinin borçlarının yeniden yapılandırılmasının ne anlama geldiğini konunun uzmanıyla konuştu, "Futbol kulüplerine kayyum mu geliyor", "Kulüpler bankalara borcunu ödemezse ne olur?" sorularının yanıtını aradı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Ocak 2019 08:10, Son Güncelleme : 11 Ocak 2019 08:10
Türk futbolunda 'konkordato dönemi' başlayabilir

Futbolun dünya genelinde her geçen gün çok daha büyük bir endüstri haline geldiği günümüzde Türkiye'deki futbol kulüplerinin gelir ve giderleri arasındaki uçurum mali tedbirlerin alınması noktasında yeni bir süreci de beraberinde getirdi.

Borç yükünden bir türlü kurtulamayan spor kulüplerinin mali tablolarında iyileştirme amacıyla bankalarlar yaptığı 'yeniden yapılandırma' çalışmalarında önemli bir aşama katedildi.

Her banka kendi riskini yönetecek

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) borçların sadece Ziraat Bankası'na devredilmeyeceğini, her bankanın kendi riskini yöneteceğini duyurdu.

  • Peki yeni dönem ne anlama geliyor? Futbol kulüplerinin yeniden yapılanma adımına karşı işler daha da kötüye gider ne olacak ve en önemlisi bankalardan borç alan kulüpler bu borçlarını ödeyemezlerse kulüp yönetimleri kime geçecek?

Spor hukuku konusunda Türkiye'nin en önemli isimlerinden biri olan Avukat Mert Yalçın, bu soruların yanıtı verdi.

Futbol Kulüpleri'nin 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 sayılı Dernekler Kanunu'na tabi olarak 'dernek' olarak kurulduklarını anlatan Yalçın, ancak bazı kulüplerin dernek tüzel kişiliğini ortak yaparak A.Ş. olarak şirketleştiğinin gözlemlendiğini de söyledi.

Bankadan borcu dernek mi yoksa şirket mi alacak bu çok önemli

Yalçın, futbol kulüplerinin örneğin Ziraat Bankası'ndan borç alması durumunda bunu hangi kişiliklerince aldıklarının öne çıktıklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

Sertaç Aksan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber