Doğalgaza sosyal destek var mı?

Elektrikte, 2.5 milyon ailenin 80 TL faturasını devletin üstlenmesi gözlerin doğalgaza çevrilmesine yol açtı. Şehiriçi gaz dağıtım şirketlerinin çatı örgütü GAZBİR'in Başkanı Yaşar Arslan, gaz şebekesi olan yerlerde dar gelirli ailelere doğalgaz yardımı yapılmasını desteklediklerini söyledi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Ocak 2019 15:44, Son Güncelleme : 11 Ocak 2019 16:37
Doğalgaza sosyal destek var mı?

GAZBİR'in Başkanı Yaşar Arslan, dar gelirliye doğalgaz desteği konusunda konuştu. Arslan, dar gelirli vatandaşlara yardım konusunda elektrik ve doğal gaz arasında bazı farklar olduğunu belirterek, "doğal gaz kullanımı için binalarda öncelikle tesisat dönüşümünün yapılması gerekiyor.

Tesisat dönüşüm maliyetleri kombili sistemlerde yaklaşık olarak 8-10 bin tl civarında" dedi.

DOĞAL GAZ SOBASI ÖNERİSİ

Bunun ciddi bir maliyet olduğunu belirten Arslan, "Dar gelirli vatandaşlarımız için doğal gaz sobası en ekonomik çözüm olarak görünüyor. Bu nedenle düşük bir dönüşüm maliyeti ile doğal gaz kullanım imkanı sağlanması bu yöntemle mümkündür" diye konuştu.

Dar gelirli vatandaşlara doğal gaz yardımı konusunda bursa, balıkesir ve düzce gibi bazı illerde pilot uygulamalar yapıldığını anımsatan Arslan, "Valilik ve belediyeler kanalıyla dar gelirli ailelerin evlerinde doğal gaz alt yapısının kurulduğunu, bu ailelere belirli miktarda doğal gaz temin edildiğini söyledi.

Arslan, gaz şebekesinin olduğu yerlerde dar gelirli ailelere doğal gaz yardımı yapılmasını önemsediklerini ve desteklediklerini vurgulayarak, "Tabii bu yardımların Enerji Bakanlığı ve Aile Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleşmesi gerekiyor" diye konuştu.

Olcay Aydilek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber