Gurbetteki kardeşlerine kitap ulaştırıyorlar

Kahramanmaraşlı iş adamı Çetinkaya, 15 yıl önce geldiği Kazakistan'da sosyal medyada yürüttüğü kampanyayla Türkiye ve Kazakistan'daki vatandaşların karşılıklı kitap hediye etmelerine vesile oluyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2019 18:56, Son Güncelleme : 13 Ocak 2019 19:16
Gurbetteki kardeşlerine kitap ulaştırıyorlar

Kazakistan'ın Almatı kentinde yaşayan Kahramanmaraşlı iş adamı Serdar Çetinkaya, sosyal medyada 19 bin üyesi olan medya grubunda yürüttüğü "Bir kitap da sen getir gurbetteki kardeşine" başlıklı kampanya çerçevesinde Türkiye ve Kazakistan vatandaşlarının karşılıklı ziyaretlerinde birbirlerine birer kitap hediye etmelerini sağlıyor.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012'de açtığı ve Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve diğer ülkelerden vatandaşların üyesi olduğu "Benim Yarim Türk" adlı sosyal medya grubunda insanların birbirlerine evrak gibi emanetleri getirip götürme konularında yardımcı olduklarına söyledi.

Grup üyelerinin Türkiye'den Kazakistan'a nasıl bir hediye getireceklerine dair sorularıyla karşılaştığına işaret eden Çetinkaya, hediye olarak kitap getirmenin faydalı olduğunu düşündüğünü ve iki ülke vatandaşlarının birbirine kitap hediye etmelerini içeren kampanyayı başlattığını dile getirdi.

"3 bin civarında Türkçe kitap hediye edildi"

Çetinkaya, kampanya çerçevesinde bugüne kadar Türkiye vatandaşlarının 3 bin civarında Türkçe kitabı Kazakistanlı kardeşlerine hediye ettiğini, Kazakistan'dan da Kazakça kitapları Türkiye'ye ulaştırmaya çalıştıklarını anlattı.

Topladıkları bazı kitapları Almatı'daki Türkçe kursların verildiği üniversitelere sunduğunu ifade eden Çetinkaya, "Kampanya çerçevesinde Türkçeyi belli bir seviyeye kadar öğrenen Kazak öğrencilere kültürümüzü daha iyi tanımaları, Türkçelerini daha da geliştirmeleri için romanları, hikayeleri, tarihsel yazıları, bilgilendirici kitapları ulaştırmaya devam edeceğiz." dedi.

Çetinkaya, kampanyanın hem Türkiye hem de Kazakistan vatandaşları tarafından ilgi gördüğünü, insanların Türkiye ve Kazakistan'da yasaklanan kitaplar hariç roman, hikaye, tarih, bilim ve diğer her türlü kitabı getirebileceklerini kaydetti.

Çetinkaya, kampanyayı Kazakistan geneline, ardından diğer Orta Asya ülkelerine yaymayı planladığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber