Erdoğan: Kenevirin faydalarının olduğunu göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayi keneviri üretimine ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Erdoğan, "Bize bir zamanlar afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyorlardı. Askeri bir sorunun çözümü için görünürde konuyla hiçbir ilgisi olmayan böyle bir şartın konulması elbette son derece manidardır" açıklamasında bulundu. "Şimdi diyorum ki, biz yeniden kenevir ekimi süreci başlatalım çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının olduğunu da göreceğiz" diyen Erdoğan, "Şimdi bu süreci başlatacağız" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2019 01:15, Son Güncelleme : 14 Ocak 2019 01:18
Erdoğan: Kenevirin faydalarının olduğunu göreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BMC Sakarya Karasu Üretim ve Teknoloji Üssü Temel Atma, Pınarbaşı Fabrika İleri Teknoloji Üretim Hattı Hizmete Alım ve BMC Power İlk Yerli ve Milli Motor Çalıştırma Ortak Töreni'nde konuştu.

Konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız.

Bundan sonra da savunma sanayinden ticarete, turizmden enerjiye kadar Türkiye-Katar iş birliği güçlenmeye devam edecektir.

Savunma sanayisinde yerli üretim payı yüzde 68'e ulaştı
Türkiye, askeri kapasitesi, ekonomik, siyasi ve diplomatik kabiliyetleriyle güçlü olmak zorundadır. Bilhassa savunma sanayi alanında caydırıcılığımız mutlaka çok yüksek olmak durumundadır.

Yola çıktığımızda savunma sanayindeki gücümüz yüzde 20'lerdeydi, şimdi yüzde 68'e ulaştı. Yeter mi yetmez, daha da çıkacağız.

Yatırımlarda da üretimlerde de devam ediyor
Ne dediler?, "Türkiye battı, bitti, yatırımlar, üretim durdu." Hepsine inat yatırımlarda da üretimler de devam ediyor. İsteseniz de istemeseniz de bu millet, bu ülke dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta olarak da yoluna devam edecektir.

15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız.

Kenevir üretimi
Bize afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyorlardı.

Şimdi yeniden bir kenevir ekim süreci başlatalım.

Çok farklı alanlarda çok farklı faydaları olduğunu göreceğiz.

Erdoğan: Kenevirin çok farklı faydaları olduğunu göreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da, 'BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, kenevir ekimine ilişkin, 'Şimdi yeniden bir kenevir ekimi süreci başlatalım. Çok farklı alanlarda çok farklı faydaları olduğunu göreceğiz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber