Kar tatili yapılan günlerde İYEP kursu ek ders ücreti ödenir mi?

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili yapılan günlerde yapılamayan İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kursu ek ders ücretleri ödenecek.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ocak 2019 14:21, Son Güncelleme : 15 Ocak 2019 13:47
Kar tatili yapılan günlerde İYEP kursu ek ders ücreti ödenir mi?

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili yapılan günlerde yapılamayan İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kursu ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği konusunda bir sendikanın talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı görüş bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının görüş yazısında; "Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin kar yağışı nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği iş günlerinde, kendilerine verilmiş ders görevi varsa, (İlkokullarda Yetiştirme Programı dahil, ders dışı eğitim çalışmaları ile nöbet görevi hariç) bu ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği değerlendirilmektedir." açıklamalarına yer verilmiştir.

Bu açıklamalara göre; olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili olan günlerde İYEP kursu kapsamında yapılamayan derslere ait ek ders ücretleri ödenecektir.

Fakat olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili olan günlerde; ders dışı eğitim çalışmaları ile nöbet görevi ek ders ücretleri ödenmeyecektir.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber