MEB'den 2019 yılı e-talep modülü taşınır talepleri yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı birimlerinin taşınır mal iş ve işlemlerini hukuka uygun, saydam ve erişilebilir şekilde tutulmasını sağlamak, taşınır mal yönetiminde etkili, ekonomik ve verimliliği arttırarak kamu kaynağı kullanımında tasarruf ve hesap verebilirliği sağlamak üzere "e-talep modülü" kullanılmaya başlanmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ocak 2019 00:04, Son Güncelleme : 19 Ocak 2019 15:24
MEB'den  2019 yılı e-talep modülü taşınır talepleri yazısı

2019-2020 eğitim-öğretim yılında okul/kurum ve pansiyonların taşınır ihtiyaçları e-talep modülü üzerinden aşağıdaki hususlar çerçevesinde bildirilip değerlendirilecektir;

1.Okul ve kurumlar taşınır ihtiyaçlarını Mebbis e-talep modülü üzerinden 14-27 Ocak 2019 tarihleri arasında yapacaklardır.

2.E-talep sistemi üzerindeki ihtiyaçlar 28 Ocak-3 Şubat 2019 tarihlerinde ilçe milli eğitim müdürlüklerinin, 4-10 Şubat 2019 tarihlerinde ise il milli eğitim müdürlüklerinin onayından sonra 11 Şubat 2019 tarihinde Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir. Bu tarihten sonra sistem talep girişlerine ve onay işlemlerine kapatılacaktır.

3.Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ilk ve ortaokullar ile imam hatip ortaokulları taşınır taleplerini e-talep üzerinden yapacaklardır. Ancak bu talepler Bakanlığımıza gönderilmeyecek olup il tarafından değerlendirilecektir.

4.Bağımsız anaokullarının 06.1 donatım ihtiyaçları ve yatılı bölge ortaokullarının sadece pansiyon donatım ihtiyaçları e-talep üzerinden ilçe/il müdürlükleri tarafından onaylanarak Bakanlığımıza gönderilecektir.

5.İhtiyaç olmayan veya ihtiyaçtan fazla miktarda taşınır kesinlikle talep edilmeyecektir.

6.2018 ve daha önceki yıllarda yapılan taşınır taleplerine bakılmaksızın, ihtiyaçlar güncellenerek e-talep girişleri yeniden yapılacaktır. E-talep üzerinden taşınır talebinde bulunmayan okul/kurumların resmi yazı ile Bakanlığımıza gönderilen ödenek talep yazışmaları kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

7.Yıl içerisinde mücbir sebeplerle (deprem, yangın, sel vb.) oluşacak acil taşınır ihtiyaçları il milli eğitim müdürlükleri tarafından resmi yazı ile Bakanlığımızdan talep edilecektir.

8.2019 yılında ilk kez açılacak okul/kurum/pansiyon ve alanların Bakanlık Makamından alınan açılış onayları, yeni ve ek binaya taşınacak okul/kurumların geçici kabul tutanakları ve bina tahsis olurlarının Bakanlığımıza gönderilmesi halinde, yeni açılacak okul/kurum/pansiyon ve yeni binaların donatım ödenekleri gönderilecektir. Bu kapsamdaki yeni okul/kurum ve pansiyonlar için e-talep modülünden ayrıca talep yapılmayacaktır.

9.Taşınır talepleri bütçe imkanları doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzce gönderilecek ödenekle mahallinde karşılanacaktır.

10.Genel Müdürlüğümüzce okul/kurumlara ödenek gönderilmeden hiçbir şekilde harcamaya ilişkin iş ve işlemler yapılmayacaktır.

11.2019 mali yılında serbestiler oranında gönderilecek ödeneklerin kullanılmasından sonra düzenlenen taşınır işlem fişleri en geç 5 (beş) iş günü içerisinde Bakanlığımıza gönderilecektir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber