Bakan Soylu: Suikast istihbaratı aldık

Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Terör örgütü hakimiyet kaybettiği bölgede korku salmak istiyor. Özellikle bu seçimde bölgenin kanaat önderleri aşiret reisleri gibi kişilere suikast planlandığı istihbaratı aldık.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2019 19:43, Son Güncelleme : 20 Ocak 2019 19:57
Bakan Soylu: Suikast istihbaratı aldık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Güneydoğu'da terör örgütlerinin kanaat önderleri ve aşiret reisleri gibi kişilere suikast planlandığı istihbaratını aldıklarını belirterek "Geçen gün birimlerimize gelen bilgiyle ismini vermeyeceğim önemli bir kişiye suikast olacağını duyduk. Bizzat ben arayıp uyardım ve gerekli tedbirimizi aldık." dedi.

"Terörist PKK seçimde eylem içinde olamaya çalışacaktır"

Teröristlerin seçimde eylem hazırlığında olduğunu belirten Soylu, "Şunu açıklıkla ifade edeyim, 31 Mart yerel seçimleri, PKK'nın yapabildiği her noktada eylem ve etkinlik göstermeye çalışabileceğini değerlendirdiğimiz bir seçimdir. Çünkü özellikle görevlendirme yaptığımız belediyelerle ciddi kan kaybetti, burada hem prestij hem de lojistik kaynak anlamında büyük kayıpları oldu, şimdi onları telafi etmek isteyeceklerdir. Dolayısıyla her türlü terör eylemine karşı hiçbir detay atlanmadan tedbir alıyoruz. Özellikle bugün toplandığımız bölge illerimiz arasında Antalya, Mersin gibi önemli turistik bölgelerimiz olduğu için, seçim süresince turistik tesislerin güvenliğini de bu anlamda önemsiyoruz ve bu konuda ilave tedbirler alıyoruz" sözlerine yer verdi.

"Dertleri kolluk kuvvetlerinin oy kullanmaması"

Özellikle kolluk kuvvetlerinin oy kullanmasını istemediğini belirten Bakan Soylu, "Terör örgütünün ağzıyla konuşanlar bu konuda çok zıplıyor. Dertleri oradaki kolluk kuvvetlerinin oy kullanmamasıdır. Yahu bu insanlar vatanlarını koruyacak görev yapacak ama anayasal haklarını kullanmayacak öyle mi, böyle bir şey kabul edilemez. Bunlar Güneydoğu'da 37 bin 710 haksız adres değişikliğini tespit ettik" sözcüklerine yer verdi.

"Bölgenin önde gelenlerine suikast istihbaratı aldık"

Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Terör örgütü hakimiyet kaybettiği bölgede korku salmak istiyor. Özellikle bu seçimde bölgenin kanaat önderleri aşiret reisleri gibi kişilere suikast planlandığı istihbaratı aldık. Geçen gün birimlerimize gelen bilgiyle ismini vermeyeceğim önemli bir kişiye suikast olacağını duyduk. Bizzat ben arayıp uyardım ve gerekli tedbirimizi aldık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber