Başpolislerin, Komiser yardımcılığı sıkıntısı

640 Başpolis ve kıdemli başpolis, düzenleme yapılmaması halinde, 2018 Ekim ayında verilen imkandan yararlanamayacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ocak 2019 14:07, Son Güncelleme : 21 Ocak 2019 00:39
Başpolislerin, Komiser yardımcılığı sıkıntısı

2018 Ekim ayında yapılan düzenlemeyle, 45 yaşından gün almamış başpolis ve kıdemli başpolislere yapılacak sınavlarda başarılı olmaları ve eğitimlerini tamamlamaları halinde komiser yardımcısı olabilmeleri imkanı sağlandı.

Düzenlemeden, 45 yaşından gün almamış olmak şartından dolayı 6 bin Başpolis ve Kıdemli Başpolisin 1.891'i yararlanabilecektir. Ancak, ay, gün ile ilgili yaş mağduriyetinden ötürü bu sayının 1251'e düşebileceği belirtilmektedir.

Emniyet Genel Müdürü, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada yaklaşık 2000 kişinin bu yasadan yararlanacağını belirtmişti.

Ancak, Emniyet kaynaklarından gelen bilgilere göre; yasanın yürürlük tarihi olan 26 Ekim tarihinin baz alınmasının söz konusu olduğu ve bu durumda 1.251 Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru'nun bu yasadan yararlanacağı, ay ve gün hesabı yapılmasından dolayı yaklaşık 640 Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru'nun mağdur olacağı tahmin edilmektedir.

Bu durumun düzeltilerek sayıları yaklaşık 2 bini bulan bütün başpolislere, düzenlenecek sınavlarda başarılı olmaları halinde, komiser yardımcısı olma şansı tanınmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber