Akşener: Erdoğan'a laf söyletmeyiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dışarıdan laf ettirmeyeceklerini belirterek, "O makamda oturan kişi kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına, dışarıdan kimseye laf söyletmeyiz. O makam bağımsızlığımızın sembolüdür" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Şubat 2019 22:33, Son Güncelleme : 05 Şubat 2019 22:40
Akşener: Erdoğan'a laf söyletmeyiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Meral Akşener, isim vermeden, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'e babası nedeniyle yöneltilen eleştirilere tepki göstererek, "Hukuktan, adaletten haberleri yok. O yüzden 'suçun şahsiliği' dediğimizde anlamıyorlar. Biz deyince tesiri yok, o halde Peygamber Efendimize kulak verin. Ne diyor Veda Hutbesi'nde; 'Ey insanlar! Sizi uyarıyorum, herkes yalnızca kendi işlediği suçtan sorumludur.' Suçlu evlattan dolayı, baba suçlu tutulamaz. Suçlu babadan dolayı, evlat sorumlu tutulamaz. Ölçü bu. Herkes aklını başına alsın" ifadelerini kullandı.

'EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN HAKKINI ALACAĞIZ'

Konuşmasının devamında emeklilikte yaşa takılanların hakkını alacaklarını belirten Meral Akşener, "Emeklilikte yaşa takılanlar, düzeltiyorum, AK Parti ve MHP'ye takılanlar, halinizden memnun musunuz? Vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın, İYİ Parti olarak bunun mücadelesini her fırsatta vermeye devam edeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların hakkını söke söke alacağız" dedi.

'CUMHURBAŞKANINA DIŞARIDAN KİMSEYE LAF SÖYLETMEYİZ'

Meral Akşener, Cumhurbaşkanına dışarıdan kimseye laf ettirmeyeceklerini vurgulayarak şöyle dedi:

"Bir hesabımız varsa bunu içimizde hallederiz. Dışarıdan ahkam kesenlere, ülkemizi tehdit edenlere pabuç bırakmayız. O makamda oturan kişi kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına, dışarıdan kimseye laf söyletmeyiz. O makam bağımsızlığımızın sembolüdür. Dil uzatanların dilini koparmayı biliriz. Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanı, tehditlere boyun eğmeyiniz, gereğini yapınız ve ülkemizi daha büyük bir belayla karşı karşıya bırakmayınız. Bağırıp çağırıp, sonra kapı arkalarında anlaşarak olmaz bu işler."

SEDAT PEKER'İN SİLAHLANMA ÇAĞRISINA CEVAP

Akşener, grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meral Akşener, Sedat Peker'in silahlanma çağrısına ilişkin konuşmasının hatırlatılması üzerine, "Bu tür çağrılar, bu tür davranışlar İçişleri Bakanlığı'nın görevini yapmadığı anlamına gelir. İçişleri Bakanlığı o iradeyi koymadığı taktirde kaos çıkar. Bu tür gruplar, insanlar cesaret alır ve o zaman sokağın dili konuşmaya başlar. Bu da Türkiye açısından son derece yanlış ve kötü bir iştir. İçişleri Bakanlığı'nı ve Sayın Bakanı göreve davet ediyorum. Böyle bir şey olmaz" dedi.

Türkiye'nin huzura ihtiyacı olduğunu ifade eden Akşener, "Kimsenin koltuğu tehlikede değil. Seçimlerde Ankara, İstanbul'u kaybetse ne olur? Belediye başkanları değişir. Sayın Cumhurbaşkanı tam 4 yıl yerinde oturmaya devam edecek. Koltuklarla ilgili sorun yok. Ama belediyeler ile ilgili değişiklik söz konusu olduğunda 31 Mart akşamı Sayın Cumhurbaşkanı çıkacak 'Aziz milletim, verdiğiniz mesajı aldım' diyecek. Daha fazla vatandaşı, daha fazla seçmeni, sizleri dinleyecek. 'Seçmen velinimetimdir' haline dönecek. Bu ayrışmalardan kolay oy almaya alıştılar; ama bugün gelinen noktada Türkiye'nin birliğe, beraberliğe, huzura ihtiyacı var. Biz ısrarla bu dili koruyacağız. Ve bu kaotik, düşmanlaştıran, ayrıştıran dilden uzaklaşılması için deşifre etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber