Tiryaki: Yenimahalle'de ilk işim sokak köpekleri ile ilgili proje olacak

AK Parti, 31 Mart Yerel seçimleri için 15 yıl Altındağ'da görev yapan Veysel Tiryaki'yi Yenimahalle'de aday gösterdi. Cumhur İttifakı adayı olarak Yenimahallelilerin karşısına çıkan Veysel Tiryaki ile yerel seçimleri konuştuk.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Şubat 2019 23:36, Son Güncelleme : 14 Şubat 2019 10:36
Tiryaki: Yenimahalle'de ilk işim sokak köpekleri ile ilgili proje olacak

"Emek benim için kutsaldır" diyen Veysel Tiryaki, eserleri ile konuşmayı sevdiğini ve Yenimahalle için de ses getirecek büyük projeler hazırladıklarını söyledi. Yenimahalle'de ilk işinin sokak köpekleri ile ilgili proje olacağını da dile getirdi.

Edip Üzen/Memurlar.net

İşte Veysel Tiryaki'ye sorduğumuz sorular ve cevapları

TÜRKİYE'DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK PRESTİJ PROJELER YAPTINIZ... HAMAMÖNÜ, ALTINKÖY, ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ GİBİ, SEÇİLİRSENİZ YENİMAHALLE'DE NELER YAPACAKSINIZ?

Altındağ, göreve geldiğimizde Ankaralıların bile bilmediği, Türkiye'de kimsenin tanımadığı bir ilçeydi. Yüzde 90'ı gecekondularla kaplı, imar planı olmayan bir ilçeydi, belediye kurumsal değildi. 3 dönem en yüksek oyla seçildim.

GERÇEK ANLAMDA BORCU OLMAYAN TEK BELEDİYEYİZ

Bugün yerel yönetimle ilgilenen herkesin, akademisyenler dahil olmak üzere bildiği, konuştuğu bir belediye haline geldi, kendi kaynaklarıyla ayakta duran, hiç borcu olmayan, bugün bütçesinin yüzde 50'den fazlasını yatırıma harcayan tek belediyedir. Bütçesinin yarısından fazlasını halkın yaşam kalitesini yükseltecek yatırıma ayıran, tek belediyedir. Bu kadar da iddialı konuşuyorum.

BİZ ESERLERİMİZLE KONUŞMAYI SEVERİZ

İsmimiz açıklandığı günden itibaren büyük bir heyecanla Yenimahalle'nin sokaklarını arşınlıyoruz. Mahalle, mahalle, sokak, sokak geziyoruz. Yenimahallelilerin bize olan sevgisi ve muhabbetini gördükçe de açıkçası mutlu oluyoruz. Çünkü ben burada da tanındığımızın farkında değildim. Çok reklam yapan bir adam olmadığım için, bu kadar tanınacağımızı düşünmüyordum.

Her gün sabah ezanı ile yollara düşüyoruz. Yenimahalle sokaklarında esnafla, vatandaşla beraber oluyor, tek tek herkese dokunmaya çalışıyoruz. Biz Türkiye'ye hitap eden projeler yaptık. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bizi klasik bir siyasetçi gibi değerlendirmesinler. Biz eserlerimizle konuşmayı seven bir ekibiz. Çok eserimiz oldu Altındağ'da. Bunlar Türkiye'ye hitap eden projeler. Bunlardan birisi Hamamönü'dür. Diğerleri Altınköy Açık Hava Müzesi'dir, Ulucanlar Cezaevi Müzesidir. Kentsel dönüşüm de çok önemli. Ciddi anlamda kentsel dönüşüm yapıldı, vatandaşın kendi talebi üzerine, mağdur edilmeden, kavga gürültü olmadan yıkımlar yaptık. Büyük parklar, sosyal tesisler, eğitim kurumları, sağlık tesisleri, kültür merkezleri yaptık. Gecekondudan dönüşen mahallelerimize şöyle bir baksınlar. Apartmanlar arasındaki genişliklere, mahallelerde bulunan sosyal tesislere, yeşil alanlara bir baksınlar. Kültür sanat merkezleri açtık, tiyatro salonları yaptık, yüzme havuzları, buz pateni pisti, onlarca müze yaptık. Çok büyük yeşil alanlar kazandırdık. Büyük bulvarlar açtık. Biz kentsel dönüşümü ranta kurban etmedik.

DÖNÜŞÜMÜ RANTA KURBAN ETMEDİK

Yıkımlar yaptık, bulvarlar açtık, her mahalleye okullar, ihtiyaç olan her mahalleye cami, 112 acil servis istasyonları dahil vatandaşın sağlık ihtiyacını karşılayacak tesisler, kütüphaneler yaptık. Onun için Altındağ'da yaşayan vatandaşlar beklentilerimizin de çok üstünde bize oy verdi. Şimdi sıra Yenimahalle'de. Biz Yenimahalle'de Yenilenme Zamanı sloganı ile yola çıktık. Yenimahalle'nin adı yeni ve çok güzel bir ilçe. Ama gezdikçe pek çok mahallesinin çok eskidiğini görüyorum.

Ben 15 yıldır insanların, siyasal partilerin, liderlerin, kurumsal yapılarının aleyhine bir kelime söylememiş biriyim. Bu seçimde de söylemem. Benim siyasi dilim barış ve kardeşliktir, vatandaşın tercihine saygı göstermek lazım. Belediyeler vatandaşın cebinden çıkan bütçeyle oluşturulan, parayı harcayan kurumlardır. Yani vatandaşın parasını harcayan kurumlardır. Onun için vatandaşın tercihini sağlıklı yapması lazım. Kentin 100 yılını planlayacak kişilere oyunu vermesi lazım.

Yenimahalle için planladığımız projelerimizi ve hizmetleri belediyenin kendi öz kaynaklarıyla borçlanmadan, belediyenin gayrımenkullerini satmadan gerçekleştireceğiz. Altındağ'da biz 15 yıldır hiçbir bankanın kapısına kredi için gitmedik. Bundan sonra da gitmeyeceğiz.

YENİMAHALLE'Yİ SOKAK SOKAK GEZİYOR, HERKESİ DİNLİYORUM

1 Ocak'tan beri Yenimahalle sokaklarındayım, ev ev, esnaf esnaf geziyorum. İnsanları dinliyorum. Şu anda moralimiz çok iyi. Kampanya sürecimiz her gün daha da ivme kazanarak devam ediyor. Benim 15 yıllık bir referansım var. Büyük emek harcadık. Siyaset ve kampanya dilimizi kimseyi karalamadan götüreceğiz. Vatandaşa sadece doğruları anlatacağız ve sandıktan ne çıkarsa ona razı olacağız, ona saygı duyacağız. Seçim kazandığımızda şımarmayacak, kaybettiğimizde üzülmeyecek kadar aklımız başımızda.

YENİMAHALLE İÇİN ÖNGÖRDÜĞÜNÜZ PROJELER NELER?

ÇOK GÜZEL PROJELER HAZIRLADIK

Çok projemiz var, ancak şu an sadece Altındağ'daki yapılanları paylaşıyorum. Önümüzdeki günlerde bir lansman yapacağız, bu toplantıda Yenimahalle'de neler yapacağımızı paylaşacağız, bunu kitapçık haline bastırıp her eve dağıtacağız ve yapacaklarımızı Yenimahalleli hemşerilerimize anlatacağız. Şubat ayı içinde yapacağız bu toplantıyı.

YENİMAHALLE'DE SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN ÇÖZÜMÜNÜZ VAR MI? ALTINDAĞ'DA BU KONUDA NELER YAPTINIZ?

Altındağ'da sokak hayvanları için hem bir hayvan hastanesi, hem de büyük bir barınağı inşa ettik. Yenimahalle'de çok acil, çok daha büyük olanına ihtiyaç var ve Büyükşehir'in görevidir falan demeden yapmaya ihtiyacımız var. Yenimahalle'deki sessiz dostlarımız için çok güzel bir projemiz var.

EN ÇOK YAPILAŞMANIN OLDUĞU YENİMAHALLE PAMUKLAR VE ŞENTEPE BÖLGESİNDEKİ ALT YAPI VE ULAŞIM SORUNLARI İÇİN BİR ÇÖZÜM ÖNERİNİZ VAR MI? ETLİK ŞEHİR HASTANESİNİN AÇILMASIYLA ANA ARTERLERE ÇIKMAK MÜMKÜN OLMAYACAK, BU KONUDA NELER YAPILABİLİR?

Maalesef şehir plansız büyüdüğünde beraberinde sorunları da getiriyor. Kentlerin iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Profesyonel, eğitimli ve ehil insanlara ihtiyaç var. Kentin gelişimini tesadüflere bırakamazsınız. Plansız büyüme olduğunda okul ihtiyacı, sosyal ihtiyaç alanları, hastaneler, yollar yeterli olmuyor. Bunun için kurumsal ve profesyonel yönetimlere ihtiyaç var. Belediyeler öyle tesadüfen yönetilecek kurumlar değil, onun için sürekli kurumsal belediye çok önemli diyorum. Sorduğunuz soruya gelince, bu sorun önemli. Ulaşım, altyapı sorunları, Büyükşehir Belediyesiyle beraber organize çalışılarak ortadan kaldırılacak sorunlardır. Bu yüzden Büyükşehir Belediyeleri ile ilçe belediyelerinin uyum içerisinde çalışmasında büyük yarar görüyorum.

YENİMAHALLE 'DE DÖNÜŞÜM BEKLEYEN MAHALLELER VAR? NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

VATANDAŞIN MENFAATİNE OLMAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAYIZ

Biz kavga gürültü ile zorla dönüşüm yapmayız. Vatandaşla anlaşmak ve ikna etmek lazım. Hak sahiplerinin çıkarlarını göz etmek lazım. Bunu yaparken de mahalleyi ranta kurban etmemek lazım. Dönüşüm yaparken, o mahalleyi beton yığınına çevirmek de çok yanlış. Burada bazı mahallelerde çok yanlış dönüşüm yapılmış ne yazık ki. Nefes alacak mekanlar hiç bırakılmamış. Her yer dip dibe apartman olmuş. Sosyal tesisleri, okul alanlarını, yeşil alanları da doğru planlamanız gerekir. Biz 15 yıldır kentsel dönüşüm yaparken hep vatandaşın menfaatine işlerde ısrar ettik. Tabi ki müteahhit de kazanacak. Ancak asıl kazançlı çıkanın vatandaş olması lazım. Biz seçilirsek vatandaşlarla oturup konuşacağız. Kafamızdakileri anlatacağız. Onların menfaatine işler sunacağız. Kabul görürse de çok hızlı yapacağız. Ama çok hızlı, göreceksiniz.

BU DEDİKODULARI YAYANLAR TERBİYESİZDİR

Belediye çalışanlarıyla da ilgili siz sormadan birkaç cümle söylemek istiyorum. Benim için emek ve ekmek kutsaldır, alınteri kutsaldır. İşini doğru düzgün yapan çalışkan insanları çok severim. Şu anda Yenimahalle'de kaç kişi çalışıyor tam bilmiyorum. Yenimahalle, Altındağ'dan çok daha büyük bir ilçe. Yüzölçümü de çok daha büyük, nüfusu da. Dolayısıyla burada çok daha fazla personel olması gayet normal. Şu anda kasıtlı olarak personel çıkaracağım yönünde dedikodu üretiyorlar. Bu da benim adaylığımdan rahatsız olanlar var demektir. Ancak şunu herkes bilsin ki, benim kimseyi işten çıkarmak gibi bir niyetim asla yok. Çalışan, gayretli, işini severek yapan tüm arkadaşlara sesleniyorum, benim samimiyetime inansınlar, sözüme güvensinler. Ekmeğinin peşinde koşan insanları işten çıkaracakmış diye karalayarak siyaset yapılmaz, bunu yapanlar terbiyesizdir. Bu nedenle benim söylemek istediğim kimsenin ekmeğiyle oynamayız, bunu herkes bilsin. Biz insanlara ekmek vermek zorunda olan kurumlarız. Belediye insanlara ekmek verecek, işini kolaylaştıracak. Onun için bu tür dedikoduları kasıtlı olarak çıkarıyorlar.

İNSAN AYRIMI YAPMAM

Ben profesyonel bir yerel siyasetçiyim, barış dili ve kardeşlik dili kullanırım, kimseyle kavga gürültü etmem, hiçbir partinin aleyhinde konuşmam, hiçbir şahsın, kurumsal yapının aleyhine söz söylemem, işimi iyi yaparım, iyi bir yöneticiyim. Ben insana, emeğe saygı duyar, insan ayrımı yapmam. Bu benim yaşam felsefemdir. İnsanları mezhep, parti, düşünce, memleket nedeniyle ayırt etmem. Önce insan gözüyle bakmak lazım, beni tanıyan herkes bunu gayet iyi bilir. Altındağ Belediyesi'nde her düşünceden, mezhepten, memleketten, faklı giyim tarzından insanlar çok rahat çalışır.

YENİMAHALLE'DE TAŞKIN ADLI BİR SOKAK BULUNUYOR... ANKARA'DAKİ SAKARYA CADDESİNE BENZİYOR, GENEL OLARAK MEYHANELER BULUNUYOR, BU SOKAK İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

İfade ettiğim gibi kimsenin hayat görüşüne, alışkanlıklarına karışacak değilim. Haddim değil bir kere. Herkes gönlünce yaşasın, herkes nasıl mutlu oluyorsa hayatını öyle sürdürsün, herkes birbirine saygılı olsun isterim. Bunu içtenlikle söylüyorum. Her düşünceden insanın özgürce yaşam hakkı bulduğu bir Yenimahalle için söz veriyorum. Tek kırmızı çizgim vardır insanlar hakkında. Vatan haini olmayacak.

Bakın göreceksiniz eğer seçilirsem burada yaşayan insanlar, iyi ki seçilmiş, iyi ki Veysel bey, başkan olmuş diyecekler. Seçimden sonra çok kısa sürede bunun oluşacağına inanıyorum. Altındağ'da biz çok yüksek oylarla seçildik. Ancak bize oy vermeyenler bile bizim seçilmemizi istiyorlardı. CHP'den de MHP'den de oy alan biriyim ben. Çünkü ben herkesle rahat iletişim kurabilen, herkese saygı duyan, fikir özgürlüğüne inanan biriyim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber