İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığı atama ve nakil yönetmeliğinde bazı değişiklikler yaptı

Sağlık Bakanlığı atama ve nakil yönetmeliğinde bazı değişiklikler yaparak, sorun yaşanan alanlarda düzeltmelere gitti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Şubat 2019 11:00, Son Güncelleme : 09 Şubat 2019 10:40
Sağlık Bakanlığı atama ve nakil yönetmeliğinde bazı değişiklikler yaptı

Sağlık Bakanlığı atama ve nakil yönetmeliğinde bazı değişiklikler yaparak, sorun yaşanan alanlarda düzeltmelere gitti.

İller Arası Atama Dönemi Artık Yılda 3 Kez Olacak

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak daha önce yılda 2 kez (Ocak-Temmuz) olan iller arası atama dönemi artık yılda 3 kez (Ocak-Haziran-Eylül) yapılacak. Hizmet puanlarının eşit olması halinde çalışma süresi esas alınacak, çalışma süresinin de eşit olması halinde kura ile yerleştirme işlemleri yapılacak.

Personel İhtiyacı Olan İllere, İl dışından İl Grubuna Bakılmaksızın Atama Yapılabilecek

Hizmete yeni açılan tesisler ile hizmeti aksatacak ölçüde personel ihtiyacı olan tesislerin personel ihtiyacı öncelikle il içerisinden karşılanacak, İhtiyacın il içerisinde karşılanmaması halinde artık İl Grubuna bakılmaksızın ve atama dönemine bağlı kalmaksızın il dışından atama yapılabilecek.

Eşinin Görev Yaptığı Kurumun Başka Yerde Teşkilatının Bulunmaması Durumunda Aile Birliği Sağlanacak

Atama talebinde bulunan personelin bulunduğu yerde, eşinin görev yaptığı kurumun teşkilatının bulunmaması, kadro veya mevzuatı açısından aile birliği mazeretine dayalı atanma imkanının olmaması halinde aile birliği sağlanacak; ancak stratejik personel için uygulanmayacak.

Kendisinin veya Birinci Derece Yakınlarının Ağır Engelli Olması Halinde Talep Ettiği Yere Bir Defa Şartı Aranmaksızın Atanabilecek

Eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu belgelendirmesi halinde engelli yakınının ikamet ettiği yere, kendisinin engelli olduğunu belgelendirmesi halinde ise talep ettiği yere, daha önce bir defa olan atanma şartı aranmaksızın atanabilecek.

Yönetmelik değişikliğini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber