İki yıldır aranan eski binbaşı hücre evinde yakalandı

İstanbul ve Siirt'te sürdürülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 2 yıldır aranan eski kurmay binbaşı H.G, Kırşehir'de saklandığı hücre evinde gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2019 15:21, Son Güncelleme : 11 Şubat 2019 15:23
İki yıldır aranan eski binbaşı hücre evinde yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla 2 yıldır aranan eski kurmay binbaşı hücre evinde yakalandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli eski kurmay binbaşı H.G, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilince izini kaybettirerek kayıplara karıştı.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında İstanbul ve Siirt Sulh Ceza Hakimliklerince 2 yıl önce hakkında yakalama kararı çıkarılan H.G, Siirt, İstanbul, Eskişehir ve Ankara'da 2 yıl süreyle farklı ikametlerde saklandıktan sonra beşinci kent olarak Kırşehir'e kaçtı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri, kent merkezinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının saklandıkları FETÖ'nün "gaybubet evi" olarak adlandırdığı hücre evine operasyon düzenledi.

Operasyonda 4 il değiştirip Kırşehir'e gelerek saklanan eski kurmay binbaşı H.G, gözaltına alındı.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen H.G, emniyette işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi.

Serkan Güner, Abdullah Yıldiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber