Peribacalarının kalbine beton!

Mahalli seçimler öncesi doğal sit alanındaki bölgeye yapılan binalar, büyük tepki çekiyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 13 Şubat 2019 08:25, Son Güncelleme : 13 Şubat 2019 10:07
Peribacalarının kalbine beton!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden ve doğal sit alanında kalan Kapadokya Bölgesi'nde peribacaları yok edilmeye devam ediyor. Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesi Ünlü Sokak'ta peribacalarının yanına yapılan inşaat çalışmaları dikkatlerden kaçmadı. Her yıl yaklaşık iki milyon turistin ziyaret ettiği Göreme beldesinde peribacalarının hemen yanı başına yapılan inşaat çalışması yerli ve yabancı turistlerin büyük tepkisine yol açtı.

İnşaat duvarında ise denetimi Göreme Belediye Başkanlığı tarafından yapılıyor tabelasının asılı olması dikkatlerden kaçmadı. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, otel inşaatının imar planı dahilinde yapıldığını söyleyerek "Bu yapılaşma yetkili kurum ve kuruluşlar, belediyemiz tarafından incelenmiş, aynı zamanda ruhsatı verilmiştir. Şu anda konu olan yerle ilgili herhangi bir kaçak yapılaşma yok" dedi. İnşası süren otelin sahibi eski belediye başkanı Cavit Kardeş ise "Biz bu inşaata başlamadan önce Yapı Denetimden, Göreme Belediyesinden, Tabiatı Koruma Varlıklarından, Müze Müdürlüğünden gerekli izinleri aldık.

Burada otel inşaatımız var. İnşaatımız tabiata kesinlikle uygundur. 3-5 ay içinde inşaat tamamlanacak. Herhangi bir ters durum yok" diyerek kendini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber