Ataması çıkmasına rağmen göreve başlamayan öğretmen için 1 yıllık süre hesaplaması

Ataması çıkmasına rağmen göreve başlamayan öğretmen için 1 yıl boyunca yeniden atanamama kuralı ne zaman başlar ve ne zaman sona erer?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Şubat 2019 14:33, Son Güncelleme : 22 Şubat 2019 16:35
Ataması çıkmasına rağmen göreve başlamayan öğretmen için 1 yıllık süre hesaplaması

SORU: Eşim 2018 temmuz atamasında ... sözleşmeli öğretmen olarak atandı ama ailevi nedenlerden dolayı gitmedi. Bu atamadan (Temmuz 2018) sonra şubat 2019 da 20 bin alım oldu başvuru yapmadık, 1 yıl atanamaz diye. şimdi 20 şubat itibariyle bir 20 bin Sözleşmeli öğretmen atama takvimi daha yayınlandı. Bu takvime göre sözlü sınavlar haziran ayında yapılacak ve sonuçları 04.07.2019 da açıklanacak. tercihler ve atamalar ise daha sonra açıklanacak denilmekte. Eşim ne zamana kadar 1 yıl atanamaz, 1 yıl ne zaman dolmaktadır?

CEVAP: Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli öğretmen alımlarında, duyurularda şu açıklamaya yer verilmektedir:

"12.1. Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlayamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilecektir.

12.2. Ataması iptal edilenler, bir yıl süreyle sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına atanmak üzere başvuruda bulunamayacaktır."

Bu açıklamaya göre,

1- Bir yıllık süre atamanın iptal edildiği tarihten itibaren başlamaktadır. Sizin örneğinizde bu tarih Temmuz 2018'dir.

2- Bir yıllık sürenin bitiş tarihi ise, sözleşmeli öğretmenliğe başvuru veya sözlü sınavın açıklanma tarihi olmayıp, atama işlemlerinin yapılması için gerekli olan evrakların teslimi sırasındadır. Mart ayındaki 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında bu tarih, tercihlerin yapılıp sonuçların açıklandığı ve atama evraklarının teslim edileceği tarih olacaktır.

4 Temmuz'da sözlü sınav sonuçları açıklanacağı için, tercih ve atama işlemleri de düşünüldüğünde bu işlemler Ağustos ayına sarkacaktır. Dolaysıyla, Mart ayındaki sözleşmeli öğretmen alımlarına başvurabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber