Soylu: PKK'nın belediyeden içeri girmesine izin verecek miyiz?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Verecegimiz karar s,udur; dagda mücadele ettigimiz PKK'nın belediye binasından içeri girmesine izin verecek miyiz, vermeyecek miyiz? Mesele bu kadar basittir, açıktır ve nettir. HDP ile PKK arasındaki ilis,ki muglak degil mutlaktır. Bugün CHP ile HDP arasındaki ilis,ki de muglak degil mutlaktır" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2019 16:57, Son Güncelleme : 28 Şubat 2019 16:58
Soylu: PKK'nın belediyeden içeri girmesine izin verecek miyiz?

Beylikdüzü'ndeki bir otelde kanaat önderleriyle bir araya gelen Soylu, geçen günlerde Mısır'da 9 gencin idam edildiği haberini aldıklarını belirterek, "Yabancı gelmedi, çünkü biz bu kısa senaryonun aynısını yas,amıs,tık. Mısır'daki bu idama Batı sessiz ve tepkisiz kaldı. Biz bunu da yaşamıştık. Ama asıl acıklı olan şudur; biz Mısır'da yas,ananlardan çok daha büyük acıları, çok daha büyük tezgahları, çok daha büyük fitneleri, çok daha fazla sayıda gencimizin s,ehit haberini, idam haberini aldık. Biz çok daha fazla darbe gördük. Biz çok daha fazla darbeci gördük. Biz onlardan çok daha fazla ihanet gördük" şeklinde konuştu.

Soylu, "Biz 1960'ta darbe gördük, pes,inden bize bir anayasa yazdılar; 1980'de bir darbe gördük, pes,inden yine bize bir anayasa yazdılar. 15 temmuz 2016'da bir darbeye daha kalkıs,tılar, bir de baktık ki okudukları bildirinin sonunda 'Endis,e etmeyin, biz size yeni bir anayasa yazacagız' diyorlar. Üç hadisenin de akıl hocası, planlayıcısı, aynıydı. Hiç merak etmeyin, Mısır'dakini de kazıyın, altından okyanus ötesi ve ahbapları çıkacaktır" diye konuştu.
Venezüella'da yaşanan olayların ardından da aynı mahfillerin çıkacağını söyleyen Soylu, "Afyon ekimi neredeyse sıfırlanmıs,ken Afganistan'a müdahale edip orayı dünyanın uyuşturucu tarlası haline getiren de aynı kafadır. PKK'ya silah veren, akıl veren, strateji veren, istihbarat veren de yine aynı kafadır. Yıllarca bu ülkeyi bir şekilde kontrol altında tutmak için, bir istikrarsızlık stratejisi uygulayan, atadıgı büyükelçiler eliyle olsun bas,ka kanallar aracılıgıyla olsun sürekli siyaseti domine eden, IMF eliyle ekonomiyi yıllardır baygın halde tutan da yine aynı kafadır" dedi.

Soylu, seçimler dolayısıyla sahada olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Sadece bu seçim degil, son 6-7 yıldır yas,adıgımız tüm seçimlerde milletimize kendimizce bir derdimizi anlatmaya çalıs,ıyoruz. Biz etrafımızda, ülkemizde yıllardır sistemli bir anormallik yas,ıyoruz. 1950'lerin ortalarından beri, 1960 ihtilalinden beri bu is,leri yas,ıyoruz. Nedir yani, bu kadar zamandır iktidara gelen siyasetçilerin, yöneticilerin hepsi mi basiretsizdi? Bunlar dünyanın her yerinde olan is,ler miydi? Dünyanın bizim ölçegimizdeki hangi ülkesinde bizdeki gibi her ülkesinde on yılda bir darbe oluyordu? Dünyanın her yerinde Müslümanlar yas,ıyor, hangisinde kadınların bas,örtüsü bizdeki kadar mesele olmus,tur? Dünyanın hangi ülkesinde IMF bu kadar palazlanabilmis,ti ve ülke yönetiminde söz sahibi olabilmis,ti? Biz bunların hepsini yas,adık."

'ERDOGAN VE BAHÇELİ'NİN MESELESİ, BİRİLERİNİN 31 MART SONRASINDAKİ KARANLIK HAYALLERİYLE'

AK Parti ve Recep Tayyip Erdogan'ın 2002'den beri verdigi mücadelenin özünün anormalliklerin temeliyle ilgili olduğunu belirten Soylu, "Anayasa degis,iklikleri, Cumhurbas,kanlıgı hükümet modeli, terörle aktif mücadele stratejisi, göçü yönetmemiz, uyus,turucuyla mücadele stratejimiz,vesayet kurumlarıyla mücadelemiz, esas itibarıyla etrafımızdaki bu sistemli anormalligin kırılmasına ve bu ülkenin istikrara, normale kavus,masıyla ilgilidir. Sistemli anormallik diyorum çünkü asıl tehlike, bunun birçok insan tarafından normal görülmesidir. Recep Tayyip Erdogan bununla mücadele etmektedir. Recep Tayyip Erdogan'ın kavgası s,u veya bu partiyle degildir. Erdogan'ın ve AK Parti'nin mücadelesi; 60-70 yıldır, millet iktidara geldikten beri bu ülkenin yas,adıklarıyla ilgiliydi. Hem Recep Tayyip Erdogan'ın, hem de Sayın Devlet Bahçeli'nin meselesi, partilerle,belediye bas,kanlıklarıyla degil, birilerinin 31 Mart sonrasındaki karanlık hayalleriyle ilgilidir." değerlendirmesini yaptı.

'CHP İLE HDP ARASINDAKİ İLİS,Kİ DE MUGLAK DEGİL MUTLAKTIR'

31 Mart'ta verilecek kararın önemine değinen Soylu, "Verecegimiz karar s,udur: dagda mücadele ettigimiz PKK'nın belediye binasından içeri girmesine izin verecek miyiz vermeyecek miyiz? Mesele bu kadar basittir, açıktır ve nettir. kimse kusura bakmasın, HDP ile PKK arasındaki ilis,ki muglak degil mutlaktır. Bugün CHP ile HDP arasındaki ilis,ki de muglak degil mutlaktır. Cumhur İttifakı'nın kars,ısındaki s,er cephesinin HDP ile dirsek teması, destegi, muglak degil mutlaktır. Bu ilis,kileri bas,ka s,ekilde tarif edemeyiz" dedi.

Vatandaşların vereceği oyların aslında nereye gittigine bakmakla mükellef olduğunu kaydeden Soylu, şöyle devam etti:
'VERİLECEK OY, KANDİL'E ULAS,IYORSA, ELBETTE Kİ BUNA BEKA SEÇİMİ DERİZ'

"Beylikdüzü'nden verilecek oy, Kandil'e ulas,ıyorsa, bu kanallar bu seçimde açılmıs,sa, biz elbette ki buna beka seçimi deriz ve AK Partili de olsak, Milliyetçi Hareket Partili de olsak 'burada bir milli mesele var' deyip buna ilis,kin bir sorumluluk hissederiz. Efendim, Süleyman Soylu kapı kapı geziyormus,, sert konus,uyormus, da İçis,leri Bakanı böyle konus,ur muymus,? Evet konus,urum. Kimse kusura bakmasın; ben dagda 5 metre kar altında görev yapacak evlatlara; anne babaların bana emanet ettigi evlatlara; taziye telefonu açtıgım zaman 'bakanım sen üzülme, vatan sag olsun' diyecek kadar mangal yürekli babaların evlatlarına 'hadi aslanlarım, teröristin pes,inden gidin' derken,kendim gelip s,u seçimde bu kirli ittifaka iki kelime söylemezsem; HDP'yi meclise tas,ıyıp hem HDP'ye hem PKK'ya can suyu veren CHP'ye; Apo için yürüyen HDP'ye iki kelime etmezsem, kendimde eksiklik hissederim; o çocuklardan da bu milletten de Cenabıhak'tan da utanırım."

Soylu, "Burası dün kurulmus, bir devlet degildir, bu millet de dünyaya dün gelmis, bir millet degildir. Biz siyaset de biliriz, lafın nereye gittigini de biliriz. Hem PKK'nın partisiyle kol kola yürüyeceksin, adamlar seni her gittigin yerde destekleyecekler. Agzını açıp tek kelime etmeyeceksin. 'Benim yanımda sizin ne is,iniz var, defolun' demeyeceksin, adamlarını cenazelerine göndereceksin. Cezaevindekileri ziyarete göndereceksin, hapishane ziyaretlerinden Kandil'e selam çakacaksın, moral vereceksin, Diyarbakır Sur'daki terör eylemlerine destek veren HDP'li belediyeye, görevden aldıgımız için geçmis, olsuna gideceksin. Hem de döneceksin, milletin kars,ısına çıkacaksın. Bu seçim normal seçim, belediye seçimi diyeceksin. Bu millet bu teraneyi yemez. HDP belediyecilik mi konus,uyor yoksa Apo'yu mu konus,uyor? CHP belediyecilik mi konus,uyor yoksa AK Parti ve Recep Tayyip Erdogan mı konus,uyor?" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber