YÖK, lisans programlarında öğretim görevlisi alınacak alanları belirledi

Yükseköğretim Kurulu, 31 Aralık 2019 tarihine kadar lisans düzeyinde öğretim görevlisi istihdam edilebilecek alanları belirledi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Mart 2019 10:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
YÖK, lisans programlarında öğretim görevlisi alınacak alanları belirledi

Bilindiği üzere, 02 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik"in 4 üncü maddesinin 6 ncı fıkrasında; "Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ders verecek öğretim üyesi temininde güçlük çekilen özellikli alanlar ile sağlık programlarındaki klinik ve laboratuvar uygulamaları veya mühendislik laboratuvar uygulamalarında ihtiyaç duyulanlar hariç olmak üzere, fakültelerde öğretim görevlisi kadro planlaması yapılamaz. Yukarıda belirtilen özellikli ve uygulamalı alanlara ilişkin kadro talepleri, anabilim/anasanat dalı ve bölüm kurulunun uygun görüşü, ilgili birim ve üniversite yönetim kurulunun gerekçeli kararı ile Yükseköğretim Kuruluna iletilir ve Yükseköğretim Kurulu tarafından karara bağlanır. Bu şekilde fakültelere ders vermek üzere tahsis edilen öğretim görevlisi kadroları ilgili birimin norm kadrosundan sayılır." hükmü bulunmaktadır.

Bu kapsamda, ilgili yönetmelik gereğince Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından 20 Şubat 2019 tarihli toplantısında alınan kararla aşağıdaki tabloda belirtilen alanlar haricinde "dört yıllık eğitim veren lisans programlarında" öğretim görevlisi istihdam edilemeyecektir.

Yazıda da belirtildiği üzere bu alanlar 31 Aralık 2019 tarihine kadar belirlenmiş olup, 2020 yılında yine Yükseköğretim Kurulu tarafından güncellenebilecektir.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber