İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Soylu'dan 8 bin bekçi alımı açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, "Şimdi 8 bin bekçi alıyoruz. Çarşamba günü alıma çıkacaklar. 28 bin bekçi olacak. İstanbul'a şu ana kadar 4 bin bekçi verdik. Yeni geleceklerle birlikte bin bekçi daha vereceğiz." dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2019 18:03, Son Güncelleme : 04 Mart 2019 23:34
Bakan Soylu'dan 8 bin bekçi alımı açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin yerel seçim çalışmaları kapmasında Silivri'de düzenlenen mitingde, milletin çok büyük zorluklardan geçtiğini, Türkiye'nin tarihin en kırılma dönemi içinde olduğunu, ilk kez Batı ile aranın kapatıldığını, ilk kez yerli ve milli üretimin yapıldığını, terörle büyük bir mücadelenin ortaya konduğunu söyledi.

8 bin bekçi, 15 bin polis alınacak

Bekçi sayısının artırılacağını anlatan Soylu'nun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki; 'Süleyman, eğer vatandaşım uyurken bekçi sesini duymazsa, senden bunun hesabını sorarım.' Yandık." demesi miting alanında kendisini dinleyenleri güldürdü.

Soylu, iki kez 10 bin bekçi aldıklarını hatırlatarak, "Şimdi 8 bin bekçi alıyoruz. Çarşamba günü alıma çıkacaklar. 28 bin bekçi olacak. İstanbul'a şu ana kadar 4 bin bekçi verdik. Yeni geleceklerle birlikte bin bekçi daha vereceğiz. İstanbul'daki bekçi sayısı 5 bin olacak. İstanbul'da evden hırsızlık günde 78'di, 57'ye düştü. Tüm Türkiye'de yüzde daha düştü. İstanbul ve Türkiye'deki asayişçileri topladık, bu oranı yüzde 30 daha düşürmelerini tembihledik. 3-4 gün sonra açıklanacak 15 bin polis daha alıyoruz. 5 binini İstanbul'a vereceğiz. Artık İstanbul, her tarafında huzurun, güvenin, asayişin temin edildiği bir şehir olacak. Huzurun, güvenliğin başşehri İstanbul olacak." diye konuştu.

Bekçi alımı, en az lise düzeyinde olacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber