Batman Üniversitesi'nden asgari program ölçütlerine aykırı ilan

Batman Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulunun yakın tarihte sağlık alanında belirlemiş olduğu asgari kadro ölçütlerine aykırı şekilde kadro ilan etti !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mart 2019 10:47, Son Güncelleme : 08 Mart 2019 10:52
Batman Üniversitesi'nden asgari program ölçütlerine aykırı ilan

Hatırlanacağı üzere, 24 Şubat 2019 tarihli haberimizde; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Sağlık alanındaki lisans programlarında eğitimin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla program açma ölçütlerinin yeniden belirlendiğini duyurarak sizlere yeni asgari koşulları paylaşmıştık.

Asgari program açma ölçütleri belirlendikten kısa bir süre sonra Batman Üniversitesi tarafından 07 Mart 2019 tarihinde ilan edilen öğretim üyesi kadrolarını incelediğimizde; Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylarda; "HEMŞİRELİK LİSANS MEZUNU OLUP, İÇ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ ALANINDA DOKTORA YAPMIŞ OLMAK." şartı aranmıştır.

Ancak, aşağıda paylaştığımız Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü asgari program açma koşullarına baktığımızda atanacak asgari 3 (üç) öğretim üyesinin en az 2'sinin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü veya Tıp-Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanlarından olması zorunludur.

Diğer öğretim üyesinin ise, Ergoterapi veya Tıp (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Ortopedi ve Travmatoloji, Nöroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Romatoloji, Geriatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Anatomi, Fizyoloji veya Spor Hekimliği) alanında olmalıdır.

Batman Üniversitesinin Hemşirelik alanında alacağı doktor öğretim üyesi asgari program ölçütlerinde belirtilen diğer alanlarda sayılmadığından buraya yapılacak atama -Yükseköğretim Kurulunun Kriterlerini- bir ay geçmeden delmek anlamına gelecektir.

Dolayısıyla, Batman Üniversitesinin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü için verdiği bu öğretim üyesi ilanını iptal etmesinin uygun olacağını değerlendiriyoruz !

FİZYOTERAPİ PROGRAMI AÇMA KRİTERLERİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber