Bakan Soylu: Söylemiyoruz, onlar da çıldırıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Şimdi insansız hava araçlarına mayıs ayında bir aparat takıyoruz. Söylemiyoruz, onlar da çıldırıyorlar 'Acaba ne' diye. Artık dağlarda bırakın yürümeyi kafalarını dahi çıkaramayacak hale gelecekler"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2019 16:53, Son Güncelleme : 10 Mart 2019 18:12
Bakan Soylu: Söylemiyoruz, onlar da çıldırıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sivas'ta bu yiğitlerin şehrinde söylüyorum, bütün dünya duysun istiyoruz. Haykırarak söylüyorum. Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz." dedi.

Bakan Soylu, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde halka hitap ederek, Sivas'ta bulunmaktan büyük onur duyduğunu, bu milletin parçası, ferdi olmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Soylu, "Kıymetli hemşehrilerim sizlerle biraz dertleşmeye içimi dökmeye geldim. Yıllardır bu ülkede hem milletimize hem vatanımıza hem devletimize yapmadıkları kalmadı. On yıllardır, hep bu millet çekti hep sizler çektiniz. Darbeler mi yapmadılar, başbakanlar mı idam etmediler, bu ülkede bakanlar mı idam etmediler, ezanımızı minarelerden susturmadılar mı?" diye konuştu.

Ekonomik saldırılarla, kardeşi kardeşe düşürerek, birlik ve beraberliği ortadan kaldırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına işaret eden Soylu, "İstediler ki ayakta durmayalım, güçlü olmayalım, zengin olmayalım, kudretli olmayalım, köklerimizden ayrılalım, medeniyetimizi unutalım, ana babamızın söylediklerini, örfümüzü, adetimizi, töremizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi unutalım. Köklerimizden kopalım istediler." ifadelerini kullandı.

Bazı çevreler tarafından güçlü bir Türkiye'nin istenmediğine değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"On yıllardır, 1960'ta, 1971'de, 1980'de, 28 Şubat'ta darbe yaptılar. 27 Nisan'da, en nihayetinde o Amerikan uşağı olan Pensilvanya'daki şarlatanla beraber Türkiye'yi bir darbeyle karşı karşıya bırakmak istediler. Özgür, zengin, kuvvetli ve kudretli bir Türkiye'yi hiçbir zaman istemediler. Hep boynumuz bükük, belimiz eğik olsun istediler. On yıllardır bunu yaptılar. 'İktidara gelseniz ne olacak ki? Ne yapacaksınız yani. İktidar olursunuz ama biz sizi muktedir yapmayız' dediler. Niçin Sivas'tayım biliyor musunuz? Bize yukarıdan aşağıya bakarak bizi tahkir edenler, küçük görenler, hakir görenlere karşı bir şey söylemek istiyoruz. Biz bugün iktidarız, hem de muktediriz Allah'ın izniyle. Ne oldu? Amerika bize diyecek ki Afrin'e giremezsiniz. Girdik mi? PKK'yı oradan kazıdık mı? Amerika diyecek ki Irak'ın kuzeyinde devlet kuracağız, karışma. Tayyip Erdoğan İran'la, Irak'ın belki de ilişkimizin en limoni olduğu zamanda bir araya geldi. Amerika da arkasında olsa Avrupa da arkasında olsa biz bir şeyi haykırdık. Sizin gücünüzle iradenizle haykırdık. Burada tekrar söylüyorum. Sivas'ta bu yiğitlerin şehrinde söylüyorum, bütün dünya duysun istiyoruz. Haykırarak söylüyorum. Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz."

- "Türkiye'ye yapmadıkları kalmadı"

Türkiye'de "yapamazsınız" diyenlere rağmen büyük yatırımların hayata geçirildiğini belirten Soylu, şunları söyledi:

"Gezi olaylarından beri, Türkiye'ye yapmadıkları kalmadı. Gezi olaylarında faiz 3,5-4'tü. Umutla geleceğe bakıyordu. Türkiye sıçramış, sıçramasına devam etmek istiyordu. Bu ülkenin o günkü başbakanı olan, şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a birileri ültimatom vermişler. Demişlerdi ki 'sen dünyanın en büyük havalimanını yapamazsın, sen Marmaray yapamazsın, sen bizi Avrupa'yla Uzak Doğu'yu birbirine bağlayacak ve üzerinden tren yolu geçecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapamazsın. Sen Avrasya'yı yapamazsın, sen Osman Gazi'yi yapamazsın, sen şehir hastanesini yapamazsın, sen dünyanın en büyük tünellerini yapamazsın, sen dünyanın en büyük barajlarını yapamazsın, sen 81 ilde üniversite yapamazsın.' Ey Sivas, yaptık mı hepsini? Sizin sayenizde yaptık."

Bakan Soylu, "Türkiye'yi 17-25 Aralık'ta, Gezi'den sonra 6-7 Ekim'de, ardından 15 Temmuz hain darbesiyle, 7 Haziran sonrasındaki çukur olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi? Yaktılar, yıktılar." dedi.

"Camileri, Siirt Hastanesini bir günde 7 defa yaktılar." diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Bir taraftan Irak'ın kuzeyinde devlet kuracaklar, bir de Afrin'e terör merkezi oluşturacaklar, Amerika oraya silahları gönderecek, ardından bize orada bir terör koridoru kuracaklar. Bizim güneyimizle, Orta Doğu ile bağımızı ayıracaklar. Kültür, siyasi, ticari olan bütün yollarımızı kesip Türkiye'yi Anadolu'ya sıkıştırıp bırakacaklar. Tezgahları oydu ve hiç durmadı onların saldırıları. Ardından ekonomik saldırı yaptı. Evet. Amerika çekinmiyor, 'ben yaptım' diyor ekonomik saldırıyı. Saldırı yaptı. Amacı, 31 Mart seçimlerine kadar Türkiye'yi sarsmak, hükümetin itibarını zedelemek ve ardından da hükümetin itibarıyla beraber onu zayıflatmak, önümüzdeki 4,5 yılda onu hareket edemez hale getirebilmek. Yani daha önce yaptığını yine yapacak. 10 bin, 11 bin dolar arasıydı Gezi olaylarında Türkiye'nin kişi başı gelir seviyesi. Bütün şunları yaptık ama Türkiye'nin gelir seviyesi aynı 10-11 bin dolarda. Bizim patinaj etmemizi istiyorlar. Bizim güçlü, kuvvetli adım atmamızı istemiyorlar. Sürekli sıkıştırmaya çalışıyorlar."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadeleye ilişkin, "Şimdi insansız hava araçlarına mayıs ayında bir aparat takıyoruz. Söylemiyoruz, onlar da çıldırıyorlar 'Acaba ne' diye. Artık dağlarda bırakın yürümeyi kafalarını dahi çıkaramayacak hale gelecekler." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere hava yolu ile Sivas'a gelen Soylu, kentteki bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlar ile buluştu.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, geçen hafta Diyarbakır'a gerçekleştirdiği ziyaretlere değinerek, vatandaşların kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Gece geç saatlerde Çınar ilçesine gittiklerinde zifiri karanlık olduğunu ve göz gözü görmediğini anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Bana 'Otobüsün üzerine çıkma' dediler. 'Demirden korkan trene binmez' dedik. Gecenin bir yarısı 11-12.00'de Diyarbakır'a gittik. Orada PKK'nın önemli bir kolu olan Demokratik Toplum Kongresinin merkezi olan bir yeri bizim belediyelerimiz millet kıraathanesine döndürmüşlerdi. Gençlerimiz bir tarafta Kırklar Dağı türküsünü söylüyorlar, bir tarafta da mırıl mırıl ilahi söylüyorlardı. Bir tarafta ders çalışıyorlar ve kitaplar okuyorlar. 500 genç o kadar güzel sorular sordular ki. Onlara bir tek şey söyledim. Biz bütün bu riskleri, mücadeleyi sizin pürüzsüz bir Türkiye'de yaşamanız için yapıyoruz. O hayvanların sizi alıp dağa götürüp orada, o Murat Karayılan denilen hayvana, Cemil Bayık denilen hayvana masa mezesi yapmaması için, sizin mühendis, doktor olmanız için ve bu ülkede ananıza, babanıza, bu millete, bu medeniyete hayırlı evlat olmanız için biz bütün bunları yapmaya çalışıyoruz."

Soylu, Diyarbakır ziyaretinin ardından Ankara'nın Polatlı ilçesine gittiklerini ifade ederek, Polatlı'nın 22 gün 22 gece Sakarya Meydan Muharebesi'nin en önemli merkezlerinden birisi olduğuna dikkati çekti.

- "O eski Türkiye bitti"

"Kökü belli olmayan bir millet değiliz." diyen Soylu, şöyle devam etti:

"ABD bize diyecek ki 'Afrin'e girme.' Biz artık seni dinler miyiz ya. Terör neredeyse onun tasfiye edilmesi için elimizden geleni ortaya koyarız. O eski Türkiye bitti. 'Şuraya girme, şöyle yapma'. Bu ülkede başbakan astılar. Sadece Adnan Menderes'i idam etmediler. İsmet Yılmaz'ın annesine, babasına dediler ki 'Sakın evladını bir daha bu işlere bulaştırmayın, karıştırmayın'. Ürküttüler, korkuttular bizi. Korkutmak istediler. Bu ülkede 1970-1980 arası gençleri birbirine düşürdüler. 'Sakın bu işlere bulaşmayın' diye mesaj verdiler. Bizi de ekonomik saldırılarla terbiye etmeye çalıştılar. Başı açık, başı kapalı diye bir annenin iki kızının birine 'Sen okuyabilirsin', birine 'Sen okuyamazsın' dediler. Bizi hakir, küçük gördüler. Çünkü bizim coğrafyamız o kadar dirayetli, güçlü ve kuvvetli bir milletin altında olursa ondan ürkeceklerini ve korkacaklarını biliyorlardı. Tam 300 yıl Karlofça'dan itibaren bizi hep gerileme döneminde tuttular. Na zaman kafamızı çıkartsak yukarıdan aşağı kafamıza vurdular. İstiklal mücadelesini kazandı bu aziz ve büyük millet. Sivas bunların kahramanlarının başındadır. Biz sadece kendimizin milleti değiliz. Biz sadece yer üstünde yaşayanlar olarak sorumlu değiliz. Her şeyi biz mi çözüyoruz, her şeyi biz mi anlatıyoruz, her şeyi biz mi başarıyoruz."

- "Bırakın yürümeyi kafalarını dahi çıkaramayacak hale gelecekler"

Soylu, Türkiye'ye yıllarca "sizden adam olmaz" dediklerini ve neredeyse bunu öğrettiklerini anlatarak ancak Türkiye'nin o zamanda adam olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin bugün de yarın da büyük adam olduğunu dile getiren Soylu, "Türkiye bir taraftan terörle, bir taraftan anarşiyle, bir taraftan ekonomik saldırılarla, bir taraftan kutsallarımıza ve değerlerimize saldırılarıyla büyük ama çok büyük bir baskı altına alınmaya çalışıldı. Türkiye bundan hep demokrasiyle kurtuldu. Ne oldu? Dağlarda 1990 ile 2000 arasında 15 bin terör örgütü mensubu vardı. Bugün kala kala 700 kaldı. Şimdi insansız hava araçlarına mayıs ayında bir aparat takıyoruz. Söylemiyoruz, onlar da çıldırıyorlar 'acaba ne' diye. Artık dağlarda bırakın yürümeyi kafalarını dahi çıkaramayacak hale gelecekler. Bu konuda Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasında olduğumuzu söyleyebiliriz. Allah'a çok şükürler olsun." diye konuştu.

Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi adam çıkacak diyecek ki 'Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda AK Parti ve MHP'ye Cumhur İttifakı'na kaybettireceğiz, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Muğla'da, Adana'da verilen her oy, Cizre'den Silopi'ye, Eruh'a selam olacak, güç olacak' diyecek ve ondan sonra biz kendi kendimize şu soruyu sormayacak mıyız? Hiç merak etmeyin. Biz hiçbir terör örgütüne nefes aldırmayız. Vallahi adamın yüzünde meymenet yok. Sezai Temelli denilen bu adam. Birisi, memleketimizin ve medeniyetimizin tarihini 40 yıla PKK tarihine sıkıştırır, birisi de demek istiyor ki bize 'Siz Doğu ve Güneydoğu'daki PKK'lı belediyelere el koydunuz, terörün şah damarını kestiniz, şimdi siz merak etmeyin biz Kılıçdaroğlu'nun çatısı altında büyükşehirlere sızacağız.' Tehlike çok büyük hemşehrilerim. Bunu herkese anlatın. Yerel meclis TBMM gibi değildir. Eğer orada birisi gelip oraya 299 HDP'li soktular, benim tespit edebildiğim. O adam, '300'ün üzerinde, İçişleri Bakanı bilmiyor, CHP bize kucağını açtı, İYİ Parti bize kucağını açtı' diyor. Allah'ınızı severseniz. Yarın öbür gün büyükşehirlerde teklif verecekler. 'Şu sokağa şurada terörist olarak ölen adamın ismini vereceğiz' diyecekler. Yerel meclisler karışır."

- "Türkiye hiç böyle olmadı"

Yeni bir fitne tohumu ekilmeye çalışıldığının altını çizen Soylu, Cumhuriyet tarihinin son 50 yılında 4,5 yıl seçim olmayan hiçbir dönem bulunmadığını aktararak, şunları kaydetti:

"İlk kez 4,5 yıllık bir seçime gidiyoruz. Bu 4,5 yıllık seçimde herkesin işine, gücüne, Türkiye'nin yarınlarına, ekonomisinin yükselmesine bakacağı bir dönem. Milli ve yerli üretimde büyük bir sıçrama, ardından terörü tamamen tasfiye etmek, kökünü kazıyabilmek. İnşallah bütün bunların tamamını etrafımızdaki coğrafyaya ve bütün dünyaya umut verebilecek ve yeniden sıçrama yapabileceğimiz bir 4,5 yıl. İstif üzerindeyiz yani. Son iki yılda PKK'dan 3 bin 333 terörist etkisiz hale getirildi. Sadece PKK bu. Türkiye'de DHKP/C denilen bir terör örgütü vardı. Bunun yurt içerisindeki yöneticilerinin tamamı eğer ülkemizde iseler ya ölüdür ya da tutukludur. Türkiye hiç böyle olmadı. DHKP/C falan kalmadı artık. Terör örgütlerinin hepsine tarihin en büyük darbeleri vuruldu. FETÖ ile çok büyük mücadele edildi. Ülkemizin içerisinde çok önemli bir noktaya getirildi FETÖ ile mücadelemiz. Ama sadece ülkemizin gücü yetmiyor. Dışarıda da aynı mücadeleyi yapıyoruz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hadi bakalım terör örgütü mensupları, Doğu ve Güneydoğu'da bir teröristin cenazesine gitsinler de görelim şimdi. Oralarda bugün 24 saat huzur var." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere hava yolu ile Sivas'a gelen Soylu, kentteki bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlar ile buluştu.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 275 organize suç örgütünü sadece 2018 yılında tasfiye ettiklerini belirterek, "Bunun 10 tanesini çökerttik, ulusal bazda. Türkiye'de hırsızlıkları yüzde 50 azalttık, günlük evden hırsızlıkları. 2017'deki rakamla 2018'deki rakam 258'den 171'e düştü. Büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz, tefecisinden tutun başka bir noktasına. Bu siyasi iradeyle oluyor." diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik, güvenlik ve siyasal olmak üzere üç önemli istikrarının olduğunu vurgulayan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yükselen bir Türkiye olduğunu ifade etti.

Soylu, Cumhur İttifakı ile bunun daha katmerli bir hale getirildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı'nı neden kurduk, derdimiz neydi? Son 6-7 yıldır anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdiler. Büyümemizi, zenginleşmemizi, özgürleşmemizi , tam bağımsız olmamızı istemiyorlar. Her türlü sevincimizi kursağımızda bırakıyorlar. İstiyorlar ki '4,5 yıl içerisinde Türkiye'nin içerisinde yeniden fitneler kuralım, Amerika ekonomik saldırısını yapsın, ardından Türkiye'de hükümette biraz itibar zayıflarsa önümüzdeki 4,5 yıl bunları rahat edemez hale getiririz. Ne yapacağız, FETÖ, PKK, PYD, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi hepsi bir arada olacak sarsacağız. Gezi olaylarında bunları düşüremedik, 17-25'te düşüremedik, 6-7 Ekim'de düşüremedik, ardından 15 Temmuz'da o hain darbede (Amerikan uşağıdır o, çok net yani o Pensilvanya'daki şarlatan) düşüremedik. 7 Haziran seçimlerinden sonra çukurlarda düşüremedik.' Irak'ın kuzeyinde bir devlet kuracaklar, Afrin'de de terör merkezi oluşturacaklar, Türkiye'yi oradan sıkıştıracaklar, bir koridor yapıp Türkiye'nin güneyi ve Orta Doğu ile olan ilişkilerini tamamen altüst edecekler. Bizi kendi medeniyet havzamızdan ayırabilmek için, Balkanlar'dan, Orta Doğu'dan, Orta Asya'dan, Kafkasya'dan ta Afrika'ya kadar bizi ayırabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar."

- "Kuş uçurtmayız oralarda"

Önlerindeki 4,5 yılın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Hadi bakalım terör örgütü mensupları, Doğu ve Güneydoğu'da bir teröristin cenazesine gitsinler de görelim şimdi. Oralarda bugün 24 saat huzur var. Hep kafamızı karıncalandırıyordu acaba ne yapacağız, ne edeceğiz diye. Tam 24 saat oralarda huzur var, bir anne evladını alıp gecenin bir saatinde istediği bir yere gidebiliyor. Öyle esnafa gidip haraç kesme ortadan kalktı. Terör örgütü hakimiyet kurmuştu, mahalle baskısı oluşturmuştu. Annelerin, babaların 13-14 yaşlarındaki çocuklarını, kızlarını evlerinden alıp dağa götürüyorlar, tecavüz ediyorlar, taciz ediyorlar, anne babalar sabahlara kadar ağlıyorlardı. Neye yarar bizim İçişleri Bakanlığımız. Son 30 yılın teröre katılımdaki en az rakamındayız, Allah'ımıza şükürler olsun. Hiç merak etmeyin kuş uçurtmayız oralarda. Ama biz kuş uçurtmayız derken oradaki belediyeleri, oradaki o fitne tohumlarını teker teker sökerken Türkiye'nin başka yerlerine ekmek isteyenlere sizin müsaade etmemenizi burada size söylemek zorundayım."

Bu memleketten ve bu vatandan bir tane olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, 1 Nisan'dan sonra zafiyet yaşanması halinde 6 yaşındaki çocukların ellerine taş vererek valinin ve kaymakamın itibarının zedeleneceğini söyledi.

- "Onlar PKK'nın, terörün vekilidir"

Soylu, 24 Haziran seçimlerine giderken bunların meclise sokulmaması ve taşınmaması için çaba gösterdiklerini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir evden HDP'ye, bir evden CHP'ye oy verilecek, bu yanlış. Yapmayın CHP'li kardeşlerimize şikayet ettik, ne olursunuz yapmayın diye. Getirdiler ne oldu, İçişleri Bakanlığının bütçesinde, ben onlara milletvekili demem kusura bakmayın, kim ne derse desin. Onlar PKK'nın, terörün vekilidir, bu asil milletin milletvekilliği sıfatını alabilecek bir karakterleri yoktur. Ben bunu söylüyorum da onlar alınıyorlar mı? Hayır. Ben bu kadar diyorum siz PKK'nın vekilisiniz, demiyorlar ki 'PKK'nın vekili değiliz.' Şeref madalyası gibi taşıyorlar. Başkalarına bir şey oluyor, 'böyle söyleme' diye, onlar gocunmuyorlar ki. Kandil tek bir söz söylemeden, tek bir adam atamazlar. Böyle bir karakterleri yok, atamazlar. Böyle bir dertleri de yok. Kadın çıktı dedi ki, 'Sizin Hakkari ve Diyarbakır'daki askerleriniz, jandarmanız, polisiniz işgal askeridir, işgal polisidir, işgal jandarmasıdır.' Ben cevabını verdim, ağzının payını verdim. Ama ben söyleyene bakmam, söyletene bakarım. Bunu sağlayan Kılıçdaroğlu'dur, bu tezgah büyük bir tezgahtır."

Truva atı gibi PKK'yı Meclise sokmak ve belediyelere musallat etmek gibi bir hileye bugüne kadar hiç başvurmadıklarını dile getiren Soylu, Türkiye'nin planlanmış büyük bir hile ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

- "Türkiye'yi yöneten Anadolu'nun vicdanıdır"

Soylu, Türkiye'nin güvenlik meselesinde ilk kez kendine geldiğini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Yıllardan beri milletin sevdikleri adamları idam ettiler, hakaret ettiler, iftiralar attılar ve toplum içerisine çıkarılmayacak hale getirmeye çalıştılar. İlk kez öz güvenimizi kazandık, gelin bunu hep birlikte önümüzdeki 4,5 yıla, ondan sonra gelecek nesillere, yarınlara güçlü bir şekilde taşıyalım. Türkiye'yi yöneten İstanbul, Ankara değildir, Türkiye'yi yöneten Anadolu'nun vicdanıdır. Bugüne kadar oralarda hiç sarsılma olmadı, hiç paraya tamah etmediler, şana, şöhrete tamah etmediler. Ne inançlarından, ne milliyetlerinden, ne çocuklarına yaptıkları tembihlerden vazgeçmediler."

31 Mart'ta sadece bir seçime gidilmediğini dile getiren ve beka vurgusu yapan Soylu, "Şu 4,5 yılda hep beraber güçlü bir şekilde sıçrayalım da ülkemizin yarınlarına kuvvetli adımlar atalım, isteğimiz arzumuz budur. Bunları anlatmak için geldim. Diğer meseleler, siz terörü bize bırakın onun canına okuduk okumaya devam ederiz, hiç endişe etmeyin." diye konuştu.

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin'in emrinde olduğunu da belirten Soylu, Sivas'tan güçlü, kuvvetli ve kudretli çıkmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber