İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İmamoğlu'ndan 'Kazanamazsanız genel başkanlığa mı yürüyeceksiniz?' yanıtı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, "Kazanamazsanız genel başkanlığa mı yürüyeceksiniz?" sorusuna "Genel Başkanlığa gelince, şu anda sadece İstanbul'u düşünüyorum..." diye yanıt verdi

Haber Giriş : 11 Mart 2019 08:50, Son Güncelleme : 11 Mart 2019 09:03
İmamoğlu'ndan 'Kazanamazsanız genel başkanlığa mı yürüyeceksiniz?' yanıtı

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı.

Uluslararası tecrübeye sahip firmalara denetime açacağım

İstanbul'da asla bitmeyecek fırsatların, kaynakların mevcut olduğunu belirten İmamoğlu, "İstanbul kendi kaynağını oluşturabilir. Bu değeri oluştururken de "mutlak şeffaflık" gerekir. Ben, göreve geldiğimde, ilk iş İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm iştiraklerini uluslararası tecrübeye sahip firmalara denetime açacağım. Bu denetleme bir bütçe disiplini de getirecek" ifadesini kullandı.

Genel başkanlık sorusuna yanıt

"Kazanamazsanız Beylikdüzü de gitmiş olacak... Genel Başkanlığa mı yürüyeceksiniz o durumda?" sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Şu anda tek odaklandığımız şey kazanmak. Ama dünyanın sonu da değil. Siyaseti bir günde bırakabilecek şekilde yapıyorum, benim mesleğim değil, bir görev bu. Genel Başkanlığa gelince, şu anda sadece İstanbul'u düşünüyorum..."

Ön seçim olsaydı kim çıkardı?

"Ön seçim yapılsaydı siz mi çıkardınız, başka bir isim mi?" sorusuna da İmamoğlu, şu karşılığı verdi:

"Eğer adım zamanında açıklanmış olsaydı, yeterli sürede kendimi anlatsaydım, 24 Haziran'dan sonra yaşanan parti içi çatışma iklimi olmasaydı ben çıkardım... Ben burada da ön seçimle gelmiş bir belediye başkanıyım, üstelik kendim talep ettim bunu. Ön seçim yapamadık belki ama tüm ilçelerle konuşarak, paylaşarak ilerledik hep."

Abdllah Gül'ün adayı mı?

"Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adayı mısınız sorusuna da İmamoğlu, "Hayatımda bir Cuma namazı çıkışında rastlaşıp selamlaşmamız dışında, hiçbir temasım ya da sohbetim olmadı kendisiyle." diye yanıt verdi.

Dünyanın en kolay projeleri

AK Parti'nin çok sayıda köprü, tünel ve yol yapmasıyla ilgili İmamoğlu, "Tamam yaptılar da bunların tümü mühendislik işleri, dünyanın en kolay projeleri. İhtiyacı belirlersin, yaparsın, ne var bunda?" ifadelerini kullandı.

Başka bir dönem açmamız lazım

Marifetin bu işi insanların cebini yakmadan nasıl bitirmek olduğunu söyleyen İmamoğlu, İstanbullu'nu yeni şeyler beklediğini belirterek şunları söyledi:

"16 milyon insan, 16 milyon İstanbullu geleceği yakalamak istiyor. Bu şehirdeki insanların, çocukların, geleceğe umutla bakması için başka bir dönem açmamız lazım. Yeni yüzyılın insanlara sunduğu imkanlar var ve bunlar parayla değil. Bu şekilde gidersek İstanbul dünyanın en büyük köyüne dönüşecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber