Trafik kazası kaynaklı ölümlerde yüzde 40 azalma oldu

Icisleri Bakan Yardımcısı Muhterem Ince: 2019 yılında gerceklestirilen altyapı, mevzuat, egitim, kampanya ve kurumsal calısmalar sonucunda, trafik kazalarından kaynaklı olum vakalarında şu ana kadar yüzde 40 civarında azalma elde edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2019 16:36, Son Güncelleme : 14 Mart 2019 16:53
Trafik kazası kaynaklı ölümlerde yüzde 40 azalma oldu

Icisleri Bakan Yardımcısı Muhterem Ince, 2019 yılında gerceklestirilen altyapı, mevzuat, egitim, kampanya ve kurumsal calısmalar sonucunda, trafik kazalarından kaynaklı olum vakalarında şu ana kadar yüzde 40 civarında azalma görüldüğünü açıkladı.

Karayolu Trafik Guvenligi Stratejisi Esgudum Kurulu 4. toplantısı, Emniyet Genel Mudurlugu Dikmen Yerleskesi'nde gerçekleştirildi.

Icisleri Bakan Yardımcısı Muhterem Ince başkanlığında düzenlenen toplantıya, Ulastırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver Iskurt, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Ozkaldı, Aile, Calısma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Emniyet Genel Muduru Celal Uzunkaya, Cumhurbaskanlıgı Strateji ve Butce Baskanlıgı Sektorler ve Kamu Yatırımı Genel Muduru Emin Sadık Aydın, Yerel Yonetimler Genel Muduru Turan Konak, Karayolları Genel Muduru Abdulkadir Uraloglu, Emniyet Genel Mudur Yardımcısı Mehmet Fatih Serdengecti ile ilgili kurum ve kurulus temsilcileri katıldı.

Toplantıda trafik guvenliginin saglanması, trafik kazalarından kaynaklı olum vakalarının yüzde 50 oranında azaltılması ve kuresel yol guvenliginin iyilestirilmesine yönelik görüş ve öneriler ile çalışmalar ele alındı.

Icisleri Bakan Yardımcısı İnce, burada yaptığı konuşmada, Karayolu Trafik Guvenligi Stratejisi Esgudum Kurulu toplantısının, en son 15 Temmuz 2016'da gerceklestirdigini ve toplantıda alınan kararların hızlıca faaliyete gecirildigini anımsattı.

İnce, 2019 yılında ise gerceklestirilen alt yapı, mevzuat, egitim, kampanya ve kurumsal calısmalar sonucunda, trafik kazalarından kaynaklı olum vakalarında şu ana kadar yüzde 40 civarında azalmanın görüldüğünü belirterek, "Saglık Bakanlıgı ile birlikte Acil Saglık Cagrı Merkezleri olusturuldu. Ilk yardım egitimi ve sertifikası verildi. 24 bin civarında trafik personelimiz var ve farkındalık yaratması adına kıyafetlerinde de degisiklikler yapıldı, yaka kameraları arttırıldı. Bu yıl bir milyon arac ve surucusu trafige katıldı. Trafikte arac ve surucu sayısında diger yıllara oranla yüzde 42 artıs yasanmasına ragmen, 2012 yılında 3 bin 800 olan trafik kazası rakamı, simdi 3 bin 375'e geriledi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber