Veysel Tiryaki: Seçmenler, parayı kim daha iyi harcayacaksa ona oy vermeli

Yenimahalle ilçesi başkan adayı Veysel Tiryaki, Altındağ ilçesinde yaptığı Hamamönü, Altınköy projeleri ve Çinçin dönüşümünü örnek göstererek "Yenimahalleli seçmen, belediye gelirlerini kim daha iyi harcayacaksa ona oy vermeli. Kültür ve sanata, yeşil alan önem veren belediye başkanna oy vermeli. Yeşil alan, kültür ve sanat, doğmamış çocukların bizim üzerimizdeki hakkıdır" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2019 16:53, Son Güncelleme : 14 Mart 2019 17:12
Veysel Tiryaki: Seçmenler, parayı kim daha iyi harcayacaksa ona oy vermeli

Advertorial Haber

Yenimahalle ilçesi başkan adayı Veysel Tiryaki, Cem TV'de katıldığı programda soruları cevapladı.

30 yıldır kamu yöneticisi olduğuna dikkat çeken Tiryaki "İşim bu. Bir anlamda profesyonel yöneticiyim. Daha önce 15 yıl kaymakamlık yaptım, sonra Ankara'ya bir belediyeye geldim. Şimdi de komşu bir ilçeye talibiz. Bunları, Tiryaki Yenimahalleyi bilmiyor diyenler için söylüyorum. Sokakları iyi bilerek belediye yönetilmez. İyi niyetle de belediye yönetilmez, bilgi lazım ve ilim lazım. Parayı ve insan kaynağını iyi kullanacak bir başkana ihtiyaç var. Kimse tesadüfen başarılı olamaz. Bunun şartları var." dedi.

İşte Veysel Tiryaki'nin açıklamaları:

Altındağ Belediyesi, 60 yıldır ihmal edilmiş, modern yaşam adına buluşması gereken hiçbir hizmetle tanışmamıştı. Ama son 15 yıldır en hızlı değişen ilçedir. Bu nedenle 3 seçimdir oylarımızı yükselterek ilerliyoruz.

Yeniden yapılanma adı altında, "Değişim Yönetimi", ki benim yüksek lisansım bu konuda, A'dan Z'ye Altındağ Belediyesini yeniden yapılandırdım. Şuan belediyenin bir kuruş borcu yoktur. Bütün yatırım harcamalarına rağmen...
Bakın Altındağ belediyesi, 2006 yılından itibaren bütçesinin yüzden 50'den fazlasını yatırıma ayırmaktadır. İnsanları suçlayan biri değilim. Yenimahalle Belediyesi bütçesinin ne kadarını yatırıma harcıyor açıklasın. Türkiye ortalaması yüzde 10'dur.

YEŞİL ALAN

Bakın 1 milyon metrekarelik park yaptık Altındağ'da. 5 dönümlük 200 parka denktir. 20'den fazla okul yaptık, görev MEB'indi ama biz yaptık.

HAMAMÖNÜ

Hamamönü, Türkiye'de yapılan en büyük çaplı restorasyon projesidir. Bir lira borç almadık. Ne ondan ne bundan. Dünya bankası dahil. Ne de bankalardan. Borç aldı diyorlar, çıksınlar ispatlasınlar. Bir kuruş borç almadım. 10 tane müze açtık, ikisi çok ciddi müzedir. Kültür ve sanata önem veren bir belediyeyiz. Toplum huzurunun buradan geçtiğine inanıyoruz.

ESNAFA CEZA KESECEKMİŞİZ

Biz Yenimahalle'ye gelirsek esnafa ceza kesecekmiş diye söylüyorlar. İşçileri atacağımızı söylüyorlar. Bunlar sahte kalemşörlerin, itibarsızların iddialardır. İşçi ve esnafı korkutarak siyaset yapıyorlar. Ben insanların özel hayatlarına karışmam. Bu benim yaşam felsefem. 30 yıldır uyguluyorum.

BANA DA OY VERİN DEMİYORUM

Ben Yenimahalleli seçmene şunu söylüyorum. Araştırın ve bilgilenin. Bizim Altındağ'da yaptıklarımıza, Hamamönüne, Altınköy'e, Ulucanlar Cezaevine bakın, Yenimahalle Belediyesinin yaptıklarına bakın. Sizin paranızı en iyi kim harcayacaksa ona oy verin. Ben referans olarak Altındağ'ı gösteriyorum. 20'den fazla kreş yapmışım. 13 tanesi bahçelidir.

Veysel Tiryaki: Yenimahalle Belediyesini Fethi Yaşar yönetmiyor

RANT KİME GİDECEK

Bakın kentsel dönüşümde asıl sorun rantın kime gideceğidir. Rant oradaki mülk sahibine gitmezse, kavga çıkar. Yenimahalle'deki kentsel dönüşüm temel felsefesi olarak, tüm vatandaşların üstünde ittifak edeceği bir şekilde ilerleyeceğiz. Altındağ'da bakın takip edin. Yollar yapılmadan, yeşil alan yapılmadan kentsel dönüşüm yapmadık. Yenimahalle'de yol ve yeşil alan yapılmadan dönüşüm yapılmıştır, bu katliamdır.

YALAN SÖYLÜYOR YER SATTI DİYORLAR

Bakın ben bugüne kadar 1 metrekare yer satmadım. Ben TOKİ'den, Büyükşehir Belediyesinden, Bayındırlık Bakanlığından yer satın aldım. Parayla satın aldığım yerleri gecekondu bölgeleri için, yeşil alanlar için kullandım. Bunu klavyenin başına oturup kahramanlık yapanlara söylüyorum.

AOÇ TAMAMEN YEŞİL ALAN OLMALI

Bakın Atatürk Orman Çiftliği tümüyle yeşil alan olmalıdır. Yabancı ülkelerde bu şekilde. Bizde de böyle olmalı. Şehrin içinde kalan alanların tümü yeşil alan olmalı, bunun lami cimi yok. Hayvanat bahçesi de maalesef kaldırıldı. Bu alanlar doğmamış çocukların bizim üzerimizdeki hakkıdır.

Veysel Tiryaki: Kazanacağım belli olduğu için işçileri çıkaracak dedikodusu yapılıyor

ALTINKÖY'DE ŞÖYLE YAPABİLİRDİM

Bakın biz belediyeciliği sadece rant olarak görmüyoruz. 1000 dönümlük Altınköy'ün 10 dönümünü park, geri kalan 990 dönümünü imara açabilirdik. Yapmadık.
2018 yılında Doğantepe mahallesinde bir park yaptık. 210 dönüm. Tamamı gecekonduydu. 1900 gecekondu vardı. 10 dönümünü yapıp, 200 dönümünü de parselleyebilirdik. Böyle yapmadık. Yarına kalacak olanlar bunlardır. Bunlar çocuklarımızın bizim üzerimizdeki haklarıdır.

YENİMAHALLE'DE YAPACAKLARIMIZ

Bakın biz Yenimahalle için 200'ün üzerinde proje açıkladık. Bunu açıklayan bir başkana sormalısınız "nasıl olacak?" diye. Bakın biz bunları Altındağ'da yaptık.
Yenimahalle'de 1 milyon 400 bin metrekarelik büyük bir kent çiftliği yapacağız. Her mahalleye tenis kortları ve basket, futbol ve voleybol sahaları yapacağız.
Evcil hayvan besleyen vatandaşlarımız için 4 adet evcil hayvan dostu parklar yapacağız. Altındağ'da yaptık, Yenimahalle'de yapacağız. Gençler için kaykay parkı yapacağız. Çocukları kültürle, sanatla ve sporla tanıştırmazsanız ya alkolik olur, ya annesi babasıyla problemli olur ya da Devletiyle sorunlu olur. 60 tane kültür merkezini bunun için yaptık. 200 üniversite hocası çalışıyor buralarda. 4 tane engelsiz park yapacağız. Bisiklet parkları yapacağız. 200 proje var, bunları okumakla bitmez.

YENİMAHALLE SALON FAKİRİ

Yenimahalle'de gençlerin, STK'ların kullanabileceği salon yok. Konferans salonu yok. Altındağ'ın her yeri konferans salonu. Büyük kültür merkezleri var.

SİZİN PARANIZI KİM DAHA İYİ HARCAYASAKSA ONA OY VERMELİSİNİZ

Seçmenler belediye başkanı seçerken bizim partinden, bizim mezhepten diye oy vermemelidir. Kim daha iyi hizmet edecekse ona oy vermelidir.

Tiryaki: Yenimahalle'de ilk işim sokak köpekleri ile ilgili proje olacak

ANKETLERE GÖRE ÖNDEYİZ

Yenimahalle'deki anketlere göre öndeyiz ama bu bizim tempomuzu düşürmemeli. Esas anket 31 Mart'ta zira.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber