Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, düşük puanlıları sözlüde başarılı buldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, yazılı sınavı 2019 yılı Ocak ayında, sözlü sınavı ise Şubat ayında yapılan görevde yükselme ve unvan değişiklikleri sınavında, yazılıda yüksek puan alanları eledi, düşük puan alanları ise sözlüde verdiği puanlarla başarılı olarak belirledi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Mart 2019 18:31, Son Güncelleme : 14 Mart 2019 18:41
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, düşük puanlıları sözlüde başarılı buldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sadece görevde yükselme değil "unvan değişikliği sınavı"nda dahi, yazılıda yüksek puan alanları sözlüde verdiği puanlarla eledi. Rektörlük bazı branşlarda en düşük puan alan adayları sözlüde verdiği yüksek notlarla başarılı olarak belirledi.

İşte branşlar bazında yapılan bazı uygulamalar

Şef kadro unvanında, 90 puan alan aday başarısız sayıldı Yazılıdan 62, 65 puan alan adaylar başarılı sayılırken 85 ve 82 puan alan 3 aday sözlüde verilen düşük nottan dolayı başarısız sayıldı.

Tekniker (Bahçe, Ziraat) kadro unvanında yazılıda 85 puan aday sözlüde verilen 60 puanla elenirken, yazılıda 65 puan alan aday sözlüde 82 puan verilerek başarılı sayıldı.

Tekniker (Bilgisayar Programcılığı) kadro unvanında yazılıda 97,5 puan alan aday elenirken, yazılı puanı 77 puan olan aday sözlüde 84 verilerek başarılı sayıldı.

Teknisyen (Elektrik) kadro unvanında, yazılı puanı 92,5 puan olan aday elenirken, yazılı puanı 87 puan alan aday başarılı sayıldı

Teknisyen (Organik) kadro unvanında, yazılı puanı 90 ve 86 puan olan adaylar elenirken, yazılı puanı 84 olan aday sözlüde 70 puan verilerek başarılı sayıldı.

Biyolog unvanında yazılı puanı 76,3 olan aday elenirken, yazılı puanı 70 olan aday sözlüde verilen puanla başarılı sayıldı.

Sağlık Teknisyeni (Anestezi) kadro unvanında yazılı puanı 81 olan iki aday elenirken, yazılı puanı en düşük olan iki aday ise sözlüde verilen puanlarla başarılı sayıldı.

Sağlık Teknikeri (Radyoloji) branşında yazılıda en düşük puan olan 66'yı alan aday başarılı sayıldı ama yazılıda 97 puan alan aday sözlü puanıyla elendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber