Belediye, başvuru süresi birkaç saat olan ilan yayımladı

Konya Bozkır Belediyesi, dün İŞKUR'un web sitesinden yayımladığı bir kaç saatlik ilanla Büro Elemanı alacağını duyurdu. Sözlü sınav bugün yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Mart 2019 13:05, Son Güncelleme : 15 Mart 2019 13:51
Belediye, başvuru süresi birkaç saat olan ilan yayımladı

Belediye şirketlerinin nasıl personel alabileceği, 28 Nisan 2018 tarihinde yayımlanan ve Bakanlar Kurlu Kararıyla yürürlüğe konulan Usul ve Esaslarda düzenlenmiştir. Tıklayınız.

Ancak, bu usul ve esasların dayanağını oluşturan, 375 sayılı KHK'nın ek 20. maddesinin 3. fıkrasında, işe alımın nasıl olacağının da düzenlenmiş olmasına rağmen, usul esaslarda sadece personel giderlerinin toplam giderler içindeki payına ilişkin üst sınıra yer verilmiştir. Yani usul ve esaslarda, başvuru süresi, şartlar, ilan, duyuru gibi bir düzneleme bulunmamaktadır.

İşte bu durumu fırsat bilen Konya Bozkır Belediyesi dün büro memuru alım ilanına çıkmış, başvuru süresi olarak bir kaç saat belirlenmiştir. Sözlü sınav ise bugün yapılacaktır. İlan için tıklayınız.

Bu tür kötüye kullanımların olmaması için Usul ve Esasların Devlet ciddiyetine uygun olacak şekilde baştan sona yeniden ele alınması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber