Okul yöneticileri, yiyecek yardımı olarak öğle yemeğinden faydalanır mı?

Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınmak şartıyla Haftalık çalışma süresi 40 saat olan okul yöneticileri, yiyecek yardımı olarak öğle yemeğinden faydalanırlar.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Mart 2019 10:10, Son Güncelleme : 23 Mart 2019 11:05
Okul yöneticileri, yiyecek yardımı olarak öğle yemeğinden faydalanır mı?

Soru; Atatürk Ortaokulunda nüdür yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Öğretmenevinde öğleyin personele çıkarılan yemekten faydalanabilirim.

Cevap; Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Müdür, görev, yetki ve sorumlulukları" başlıklı 78. maddesi 2. fıkrasındaki; "(2) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı çalışmalarını valilikçe belirlenen mesai saatleri dahilinde yapar; görevin gerektirdiği durumlarda mesai saatleri dışında da çalışmalarını sürdürür." hükümlerine göre okul yöneticilerinin haftalık çalışma süresi 40 saattir.

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinin "Kapsam" başlıklı 2. maddesi 1. fıkrasındaki; "Bu Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurlar hakkında uygulanır." hükümlerine göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurlar Yiyecek Yardımı Yönetmeliği kapsamındadırlar.

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinin "Yardım Şekli" başlıklı 3. maddesi 2. fıkrasındaki; "Yiyecek yardımı haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayan yerlerde öğle yemeği olarak verilir. Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan memurlara, görevlerinin diğer yemek saatlerinde de devam etmesi şartıyla üç öğüne kadar yemek verilebilir." hükümlerine göre haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayan yerlerdeki memurlara yiyecek yardımı olarak öğle yemeği verilebilmektedir.

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinin "Yemek Servisi Giderleri" başlıklı 4. maddesi; 3. fıkrasındaki; "Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınır. 2155 sayılı Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli Verilmesi Hakkında Kanun'a göre tayın bedeli verilen personel ile sözleşmeli olarak çalıştırılanların, bu Yönetmeliğe göre yiyecek yardımı yapılan yemek servislerinde yemek yemeleri halinde, yemek bedelinin tamamı kendilerinden alınır." hükümlerine göre de yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınmaktadır.

Buna göre; yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınmak şartıyla Haftalık çalışma süresi 40 saat olan okul yöneticileri, yiyecek yardımı olarak öğle yemeğinden faydalanırlar.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber