İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başsavcılık, Rabia Naz'ın babası için açıklama yaptı

Giresun'un Eynesil ilçesindeki evinin önünde, geçen yıl Nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın (11) babası Şaban Vatan, kardeşi Şaban Vatan'ın şikayeti üzerine ifade verdi. Şaban Vatan, kızının ölümünde siyasilerin parmağı olduğu ve cinayetin aydınlatılmadığı yönünde açıklamalar yapmıştı. Giresun Cumhuriyet başsavcılığı bir açıklama yaparak, herhangi bir gözaltı olmadığını, Şaban Vatan'ın, yakın akrabalarının başvurusu üzerine ifadesine başvurulduğunu ancak müteaddit defalar psikolojik tedavi gören Vatan'ın, ruh sağlığı raporu aldırılmak üzere Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne sevk edildiğini açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mart 2019 16:59, Son Güncelleme : 21 Mart 2019 17:45
Başsavcılık, Rabia Naz'ın babası için açıklama yaptı

Giresun'da Eynesil ilçesindeki evinin önünde 12 Nisan 2018 günü yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, ifadesine başvurulmak üzere, gözaltına alındı.

Geçen yıl meydana gelen olayda, yaralı halde bulunan Rabia Naz Vatan'ın intihar ettiği iddia edilmiş ancak baba Şaban Vatan, kızına bir araba çarptığı için ölüm olayının meydana geldiğini iddia etmişti. Baba Şaban Vatan, iddiası doğrultusunda belediye başkanı, Bakanlık yapmış Ak Partili bazı siyasileri ve amcasını suçlamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, emniyet müdürünü aradığını ve baba Vatan'ın gözaltına alındığını teyit ettiğini aktardı.

Şaban Vatan'ın, suçladığı kardeşi Muhammet Vatan'ın şikayeti üzerine gözaltına alındığı belirtiliyor. Şikayetçi Muhammet Vatan, kardeşinin kendisini tehdit ettiği iddia etmektedir. Şaban Vatan'ın avukatları ise normal bir tehdit davasında ifadenin alınıp serbest bırakılması gerekirken, Şaban Vatan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda, hastaneye sevk edildiğini belirttiler.

Şaban Vatan'ın eşi Atika Vatan sosyal medyadan bir video yayınlayarak, "Sabah eşimi ifadeye çağırdılar. Gözaltına alındığını öğrendim. Telefonuna el konuşmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Bunu herkesin duymasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada ise #RabiaNazınÖlümüAydınlatılsın etiketiyle çağrı yapıldı.

Eynesil ilçesi Gümüşçay Mahallesi'nde geçen yıl 13 Nisan'da Rabia Naz Vatan, evinin önünde yaralı bulundu. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Rabia Naz, kurtarılamadı. Rabia Naz'ın ölüm nedeni hala belirlenemedi. Yüksekten düştüğü ya da intihar ettiği öne sürülen küçük kızla ilgili Adli Tıp raporunda, ölümün yüksekten düşme değil, 'bedensel travma' sonucu gerçekleştiğine yer verildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını, Rabia Naz'ın yaralı halde evin önüne bırakıldığını iddia etti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İlçe merkezinde miting yaparak kızının ölümüne neden olanların bir an önce bulunmasını isteyen Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın bugün sabah saatlerinde gözaltına alındığı öne sürüldü.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu, bahse konu gözaltı iddiaları ve soysal medya paylaşımlarıyla ilgili, yazılı açıklamada bulundu. Gözaltı kararı olmadığı belirtilen açıklamada şöyle dendi:

"Şaban Vatan'ın gözaltına alındığı yönünde bazı basın ve yayın kuruluşlarıyla sosyal medya hesaplarında asılsız iddia ve şayialar görülmektedir. Bu tür haberlerin doğru olup olmadığı araştırılmadan yanlış ve maksatlı olarak kamuoyuna sunulması yargıyı da zan altında bırakmaktadır. Baba Şaban Vatan hakkında verilmiş herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır, ancak bazı yakın akrabaları tarafından Şaban Vatan'ın psikiyatrik bazı sorunlar yaşadığı ve yakın aile çevresini tehdit ettiği yönünde Görele Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatlar olmuş olup, bu müracaatlar kapsamında yapılan araştırmada Şaban Vatan'ın müteaddit defalar psikolojik tedavi gördüğü tespit edilmiş olup, psikolojik durumu ile ilgili cezai ehliyet ve tedaviyi gerektirir bir hastalığının olup olmadığı hususunda ilgili kişi Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne sevk edilmiş olup, hekim tavsiyesine, oluşacak delillere göre Görele Cumhuriyet Başsavcılığı görevini ifa edip, vicdani kanaate dayalı olarak kararını verecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber