'Ayasofya Cami' olarak adını koyarız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Üzerinde bunun öyle dururuz ki, 'müze' ifadesi ile değil, 'Ayasofya Cami' olarak koyarız. Müze statüsünden çıkar. Zaten biliyorsunuz daha sonradan böyle bir statü buraya verildi. Bu da CHP zihniyetinin adımıdır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mart 2019 21:41, Son Güncelleme : 25 Mart 2019 06:44
'Ayasofya Cami' olarak adını koyarız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üzerinde bunun öyle dururuz ki, 'müze' ifadesi ile değil, 'Ayasofya Cami' olarak koyarız. Müze statüsünden çıkar. Zaten biliyorsunuz daha sonradan böyle bir statü buraya verildi. Bu da CHP zihniyetinin adımıdır, bu CHP zihniyetinin attığı bu adımı değiştiririz" dedi.

YENİ PARTİ İDDİALARI

Bu ülkede siyasetin acemileri var. Yolda giderken siyasete bulaşmış olanları var. Ama çekirdekten gelmek başka bir şey. Biz makam ve koltuk aşkıyla bu yola çıkmadık. Sevdası millet olmayanların çabası beyhudedir. Bazı denemeler oldu sonuçları ortadadır. Parti kurdular sonra ne oldu? Sıfırlandılar. Davamıza baş koyan arkadaşlarımız halkımıza hizmet derdinde. Bu anlayışa sahip çıkmayanlarla yolda yürüyemeyiz. Bizimle yola çıkıp da CHP içinde olanlar var. Onlarla yol yürüyenler var. Akademik çalışma yapacağım deyip istikametini kaybedenler var. Siyasetin son 20 yılına baktığımızda Türkiye'nin badireler atlattığını görüyoruz. Yeni bir siyasi oluşumdan ziyade güçlü bir birlikteliğe ihtiyacımız var. Şunu bilecek bir defa... Seçimden sonra 'Ben tekrar AK Parti saflarında yerimi alırım' Kusura bakma. AK Parti sizin gibi çürük, çarıkları partiye alacak değildir. Dava adamı davasına ihanet etmez. İhanet edenlerle de yürünmez. Böyle bir şeyi yapacak olursak milletimiz bizi affetmez.

AYASOFYA AÇIKLAMASI

Ayasofya müze statüsünden çıkarılabilir. Giriş ücretsiz olabilir. Hatta hatta üzerinde öyle dururuz ki ismini de Ayasofya Camii yaparız. Ayasofya'yı müze olarak değil, Cami olarak ziyarete açabiliriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber