Öğretim Görevlisi kadrosu için 'Sosyal Medya Okur Yazarlığı Belgesi' şartı isteniyor

Gümüşhane Üniversitesi tarafından ilan edilen Öğretim Görevlisi kadrosunda "Sosyal Medya Okur Yazarlığı Belgesi" şartı aranıyor !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mart 2019 14:08, Son Güncelleme : 26 Mart 2019 11:09
Öğretim Görevlisi kadrosu için 'Sosyal Medya Okur Yazarlığı Belgesi' şartı isteniyor

Gümüşhane Üniversitesi tarafından 25 Mart 2019 tarihli 30725 sayılı Resmi Gazete'de 10 Öğretim Görevlisi ve 7 Araştırma Görevlisi kadrosu ilan edildi.

Torul Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programına alınacak Öğretim Görevlisi kadrosuna özel şart olarak; "İletişim Fakültesi Lisans mezunu olup, Halkla İlişkiler alanında Tezli Yüksek Lisans yapmış olmak, belgelendirmek kaydıyla çağrı hizmetlerinde en az bir yıl tecrübeye sahip olup, SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI BELGESİNE SAHİP OLMAK." yazılmıştır.

Bilindiği üzere, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 6 ncı maddesinin 5 inci fıkrasında; "Yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları ile ilan edilen alana ait bilimsel, nesnel ve denetlenebilir koşullar dışında belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar." hükmü yer almaktadır.

Yönetmelikte yer alan hükme göre üniversiteler kadroları ilan ederken mümkün olduğunca ihtiyaca uygun ve başvuracak adayların geniş bir katılımına imkan verecek nitelikte kadro koşulları belirlemelidir. Ancak, Gümüşhane Üniversitesi tarafından yukarıda belirttiğimiz ilana şart olarak yazılan "Sosyal Medya Okuryazarlığı" belgesi belirli bir adayı tanımlamaktadır.

Nitekim, bu belgeyi alabilmek için yetkilendirilmiş bir kurum ya da kuruluş var mıdır ? Varsa bu belge için ne kadar süreli bir eğitim almak gerekiyordur ? Buraya başvuracak adaylar müracaat süresi içinde herhangi bir özel kuruluştan bu belgeyi temin etseler Gümüşhane Üniversitesi reddedebilecek midir ? Bu soruları çoğaltmak elbet mümkün !

Ayrıca, ilan edilen kadronun "Adalet" programında ilan edilmesinde sehven bir hata yapıldığı gözüküyor. Büyük bir ihtimalle Çağrı Merkezi Hizmetleri programı ile ilan şartları karıştırılarak yanlış alana yazılmış.

Bu bağlamda, Yükseköğretim Kurulunun öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanlarını doğrudan çıkma yetkisini suiistimal etmek yerine bir an evvel Gümüşhane Üniversitesinin bu ilanı düzeltmesinde fayda gözükmektedir !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber