Görev yeri ile ikametgah arasındaki taksi ücreti ödenir mi?

Sayıştay 6. Dairesi, geçici görevlendirilen personelin, görev yeri ile ikametgah arasındaki nakil vasıta masrafının ödenemeyeceğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Nisan 2019 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Görev yeri ile ikametgah arasındaki taksi ücreti ödenir mi?

Sayıştay 6. Dairesi, geçici görevlendirilen personelin, görev yeri ile ikametgah arasındaki nakil vasıta masrafının ödenemeyeceğine karar verdi.

Sayıştay 6. Dairesi 6245 sayılı Kanunun 14. maddesinde yer alan hükmün sadece geçici görevle görevlendirilen personele, ikametgah veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masraflarının ödenmesine imkan tanındığına dikkat çekti.

İşte Sayıştay 6. Dairesinin 2017/316 Nolu, 29.1.2019 tutanak tarihli ve 103 İlam No'lu kararı

Dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda;

Memuriyet mahalli dışında başka yere geçici görevle görevlendirilenlere geçici görev süresi boyunca geçici görev mahalli ile ikametgah arasındaki taksi ücretinin ödendiği görülmüştür.

6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun "Muvakkat vazife harcırahı (Yol masrafı ve yevmiye)" başlıklı 14'üncü maddesinde;

"Aşağıda gösterilen memur ve hizmetlilere muvakkat vazife harcırahı olarak yol masrafı ile yevmiye verilir ve hamal (Cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) bagaj ve ikametgah veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masrafları da ayrıca tediye olunur:

1. Birinci maddede yazılı kurumlara ait bir vazifenin ifası maksadıyla muvakkaten yurt içinde veya dışında başka bir yere gönderilenlere;..."

denilerek memuriyet mahalli dışında başka yere geçici görevle görevlendirilen personele ikametgah veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masraflarının ödenmesine imkan tanımış olup, görev yeri ile ikametgah arasındaki nakil vasıtası masrafının ödenmesine cevaz verilmemiştir.

Oysa somut olayda, memuriyet mahalli dışında başka yere geçici görevle görevlendirilenlere anılan Kanun hükmüne aykırı olarak, geçici görev süresi boyunca görev mahalli ile ikametgah arasındaki taksi ücreti ödenmiştir. Bu nedenle de toplam ...-TL tutarında kamu zararına neden olunmuştur.

Ancak, Belediye Başkanı ...tarafından gönderilen ...tarihli ve ... sayılı yazı ve eklerinden, bahse konu kamu zararı tutarı ...-TL'nin tarih ve numaraları aşağıdaki tabloda gösterilen tahsilat makbuzları ile ahizlerinden tahsil edildiği anlaşıldığından, konu hakkında ilişilecek husus kalmadığına 6085 sayılı Sayıştay Kanunu'nun 55'inci maddesi uyarınca İlamın tebliğ tarihinden itibaren altmış gün içerisinde Sayıştay Temyiz Kurulu nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber